ROMÂNIA, PE LOCUL 4 ÎN... ATLASUL GUSTULUI!

Distribuie pe:

Voturile acordate pe Internet și impresiile turiștilor, dintr-un studiu realizat de Taste Atlas, au stat la baza întocmirii unui clasament al celor mai bune bucătarii din lume, în care România ocupă un onorant loc 4.

Potrivit DiGi24, topul este condus de Italia, urmată de Grecia și Spania, după care România ocupă locul patru, cu scorul de 4,57. Pe lângă peisajele frumoase și căldura cu care sunt primiți de către români, turiștii străini au rămas impresionați de gastronomia locală, voturile și impresiile lor stând la baza întocmirii acestui clasament al celor mai bune bucătării din lume.

Cele mai apreciate preparate românești de către străini sunt, în ordine, mititeii, cozonacul, borșul, pasca, mămăliga, ciorba de burtă, ciorba de fasole, ciorba de pui, drobul și... covrigeii.

“Bucătăria autentică românească, din punctul meu de vedere, este făcută cu niște ingrediente de care nu ai cum să nu te îndrăgostești, de gustul final din farfurie”, a declarat, pentru Digi 24, Paul Siserman, gastronom.

*

Atlasul gustului este un ghid internațional care prezintă preparate tradiționale, rețete autentice, dar și opinii ale turiștilor legate de mâncare. Astfel, participanții la vot au putut alege cele mai iubite preparate de la noi din țară. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu