INIȚIATIVA PSD A DEVENIT LEGE - 24 IUNIE “ZIUA IEI”

Distribuie pe:

Legea pentru instituirea zilei de 24 iunie ca “Ziua Iei”, inițiată de PSD și votată în Parlament la sfârșitul lunii trecute, a intrat în vigoare marți, odată cu pro-mulgarea ei de Președintele României și publicarea în Mo-nitorul Oficial.

Ca inițiatori ne-am dorit ca acest simbol al istoriei, tradițiilor și obiceiurilor naționale românești să fie protejat și celebrat așa cum se cuvine. Conform legii, Autoritățile administrației publice centrale și locale pot acorda sprijin logistic și pot aloca fonduri din bugetele proprii în vederea organizării și derulării în bune condiții a evenimentelor dedicate, în limita alocărilor bugetare aprobate. Unitățile de învățământ, unitățile de cult, centrele comunitare, instituțiile culturale, precum și reprezentanțele diplomatice ale României sunt invitate să participe la acțiuni de promovare a iei.

Port cu plăcere ia, ori de câte ori am ocazia, și vă invit și pe dumneavoastră, doamnelor și domnișoarelor, s-o purtați cu mândrie. E o piesă nu doar vestimentară, ci chiar una de artă, care ne reprezintă ca națiune și care vă conferă o eleganță aparte.

Deputat PSD de Mureș, DUMITRIȚA GLIGA

Lasă un comentariu