LA CAMPIONATUL NAȚIONAL DE JUDO, REZULTATE DE EXCEPȚIE ALE SPORTIVILOR MUREȘENI DE LA SPORT CLUB DIMAS

Distribuie pe:

Campionatele naționale de Judo, rezervate categoriilor de vârstă U14 (copii de 12-13 ani) și U12 (copii de 10-11 ani) au avut loc la Brașov. A fost o competiție frumoasă și puternică, cu o participare numeroasă, mai ales la U14, unde au fost categorii chiar și cu câte 34-36 de sportivi, ne spuneau reprezentanții Sport Club Dimas.

Ca de fiecare dată, judoka de la Sport Club Dimas au reprezentat, din nou, cu cinste Târgu-Mureșul, întorcându-se acasă cu două medalii de aur, una de argint și două de bronz. Medaliile au fost obținute de: Ciumaș Adelina, la U14, 32 kg, care a câștigat medalia de aur, după ce, cu două săptămâni înainte, la Sibiu, cucerise tot aur, la U13, 28 kg. Adelina reușește o performanță deosebită, devenind campioană la două categorii de vârstă și kilograme diferite!; Ferenczi Larisa, la U12, 44 kg, a reușit să cucerească medalia de aur, dupa ce, la “naționalele” desfășurate la Sibiu, obținuse medalia de argint la o categorie de vârstă superioară, U13; Băltățanu Patrick, la U12, 55 kg, a câștigat medalia de argint la prima participare la un concurs, după o pauză de doi ani!

Hărșan Georgiana a câștigat și ea o a doua medalie în acest an, reușind să cucerească medalia de bronz la U14, 36 kg, după ce, cu două săptămâni mai devreme, obținuse argintul la U13. De precizat faptul că această sportivă talentată nu are nici măcar un an de când practică acest sport.

Băltățanu Iannis, la U14, +73 kg, a câștigat medalia de bronz în categoria ,,uriașilor”, o categorie în care a întâlnit sportivi cu 20-30 kg mai mult decât are el; de asemenea, Iannis a fost foarte aproape de podium și la C.N. de la Sibiu, la U15.

Merită menționați și sportivii Nistor Elisa, câștigătoare a unei medalii de aur, la sfârșitul lunii martie, la categoria de vârstă U16; Huza Cosmin, câștigător al unei medalii de bronz, în luna mai și care s-a clasat la Brașov pe un meritoriu loc V, după șase meciuri intense și spectaculoase și, nu în ultimul rând, Iacob Paula, campioana națională în 2018, vicecampioană balcanică în același an și câștigătoare a medaliilor de argint și bronz la alte ediții ale campionatelor naționale.

Astfel, Sport Club Dimas încheie actualul sezon al “naționalelor” cu un total de zece medalii: patru de aur, trei de argint și trei de bronz, o reușită extraordinară a sportivilor acestui club, îndrumați cu deosebită atenție și profesionalism de sensei Remus Dima.

Judo - un sport al celor inteligenți

La clubul Dimas se antrenează aproximativ 50 de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 16 ani, împărțiți în grupe de începători și avansați. Clubul a fost înființat în 2012 și a reușit să adune până acum, în cei zece ani de existență, 23 de medalii la campionatele naționale, o medalie de argint la Balcaniadă și numeroase alte medalii și trofee, de la diferite concursuri naționale și internaționale.

Judo este un sport de luptă, deosebit de complex și spectaculos, un sport al celor inteligenți, curajoși și ambițioși. În cadrul lecțiilor de judo se face multă gimnastică, se învață căderile (pentru cei care merg pe bicicletă, pe role sau pentru cei care schiază, învățarea corectă a căderilor îi poate scuti de niște accidentări grave), iar cei care nu doresc să facă acest sport la nivel de performanță, învață, oricum, să facă față cu calm și luciditate unor situații dificile și periculoase, pe care le pot întâlni oricând în viață sau să se apere de eventuali agresori. Sport Club Dimas îi așteaptă cu porțile deschise pe toti cei dornici de a se iniția în tainele acestui sport, indiferent de vârsta pe care o au, întrucât, pe lângă grupele de copii și juniori, începând din luna octombrie va funcționa și o grupă de ,,veterani”, adică adulți - foști practicanți de judo sau începători, care au descoperit mai târziu frumusețea acestui sport - care vor să se perfecționeze în continuare, să învețe să lupte și să se apere sau să facă pur și simplu mișcare în mod regulat și într-un cadru organizat, a precizat Minodora Ioana Băltățanu.

B.O.

Lasă un comentariu