SUGARII ȘI COPIII, CEI MAI AFECTAȚI DE SCHIMBĂRILE CLIMATICE

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Centrul Mid-Atlantic pentru Sănătatea Copiilor și Mediu de la Universitatea Villanova din Pennsylvania, citați de descopera.ro, susțin că, deși schimbările climatice afectează pe toată lumea, sugarii și copiii sunt cei mai vulnerabili.

“Copiii petrec mai mult timp în aer liber și sunt expuși la căldură, care duce la deshidratare, epuizare termică, insolație și moarte. Acest lucru este îngrijorător în special în lunile de vară, când copiii pot fi în tabere, supravegheați de alte persoane.

De aceea, protecția sănătății copiilor necesită ca profesioniștii din domeniu să înțeleagă daunele multiple aduse copiilor din cauza schimbărilor climatice și a poluării aerului și să utilizeze strategiile disponibile pentru a reduce aceste daune.

Planeta se încălzește în mod constant din cauza arderii continue a combustibililor fosili și a utilizării cărbunelui și gazelor naturale. Împreună, ei sunt responsabili pentru cele două gaze cheie cu efect de seră - dioxidul de carbon și metanul. În ultimii ani, miliarde de tone de dioxid de carbon și 120 de milioane de tone metrice de metan au fost emise anual.

Potrivit studiului nostru, expunerea la căldură înainte de naștere este asociată cu un risc mai mare de nașteri premature, precum și cu greutate mică la naștere și este legată de hipertermia și decesul sugarului.

În cazul copiilor, căldura poate favoriza bolile de rinichi și stresul termic. În cazul tinerilor, boala legată de căldură este o cauză principală și în creștere de deces și îmbolnăvire în rândul sportivilor.

Intensificarea evenimentelor meteorologice, cum ar fi inundațiile majore și uraganele, provoacă mai multe răni, cazuri de înec și stres traumatic în copilărie, iar pentru copiii din comunitățile sărace și marginalizate, toate provocările legate de schimbările climatice vor fi agravate.

Numai în Statele Unite, 7,4 milioane de copii au fost expuși la fumul provenit de la incendii, care dăunează plămânilor, în fiecare an, începând cu 2008.

Ne putem aștepta la mai multe cazuri și episoade de exacerbare a astmului bronșic din cauza calității proaste a aerului, deoarece plămânii copiilor continuă să se dezvolte în a doua decadă a vieții.

Alte probleme de sănătate asociate cu nivelurile crescute de poluare a aerului includ decesele copiilor, problemele la naștere, astmul și infecțiile respiratorii, cogniție redusă, probleme de atenție sau hiperactivitate și trăsături autiste”, afirmă oamenii de știință americani. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu