BĂRBAȚII CU SOȚII CICĂLITOARE... TRĂIESC MAI MULT

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea de Stat din Michigan și cei de la Universitatea din Illinois, citați de descopera.ro, susțin că bărbații cu soții cicălitoare duc o viață mult mai sănătoasă și sunt mai longevivi.

“Cicăleala poate fi enervantă și greu de suportat într-un mariaj, însă, potrivit studiului nostru, bărbații cu soții cicălitoare trăiesc mai mult, tocmai sub influența soțiilor.

Concluziile studiului contrazic teoria conform căreia un mariaj agitat poate fi dăunător pentru sănătatea partenerilor. Uneori, cicăleala înseamnă că soțiilor le pasă, iar grija este foarte importantă într-o căsnicie.

Noi am analizat rezultatele sondajului provenit de la 1.228 de persoane căsătorite, cu vârste cuprinse între 57 și 85 de ani. Astfel, am aflat că bărbații stresați, supuși unor cicăleli constante din partea partenerelor, sunt mai puțin predispuși să sufere de diabet și au șanse mai mari de a trata această afecțiune, în cazul în care sunt diagnosticați.

Soțiile care se interesează în permanență de sănătatea soților, mai ales dacă aceștia suferă de diabet, o boală care necesită monitorizare, îi pot ajuta să primească un tratament de succes. Totuși, bărbații s-ar putea simți nemulțumiți de faptul că li se spune în mod constant ce să facă, lucru pe care l-ar putea considera copleșitor.

Studiul mai arată că efectul este invers în privința femeilor. O căsnicie bună înseamnă un risc mai mic de apariție a diabetului, deoarece femeile pot fi mai sensibile decât bărbații la calitatea unei relații și, prin urmare, sunt mai susceptibile de a experimenta un spor de sănătate, datorită faptului că au un mariaj fericit.

Pe de altă parte, s-a observat și că un control prea mare în relație poate crea un stres uriaș pentru soții, multe cercetări arătând de ce căsătoriile nefericite pot fi dăunătoare pentru sănătate.

Astfel, în urma unui alt studiu, la care au participat 10.000 de danezi, timp de 11 ani, s-a aflat că bărbații ținuți sub papuc aveau un risc de mortalitate precoce cu 50% - 100% mai mare decât cei care trăiau o viață de cuplu liniștită”, afirmă oamenii de știință americani. (L.P.)

Lasă un comentariu