TREI PROIECTE ROMÂNEȘTI PRINTRE CÂȘTIGĂTORII PREMIILOR PENTRU PATRIMONIUL EUROPEAN

Distribuie pe:

Trei proiecte românești - Asociația Semne Cusute pentru proiectul “Semne cusute”; Asociația Gaspar, Baltazar&Melchior pentru proiectul Muzeul de la Piscu, Restaurarea “Casei libertății religioase” din Cluj - se numără printre câștigătorii Premiilor pentru Patrimoniul European / Premiile Europa Nostra, desemnate joi, anunță Ministerul Culturii. Premiile pentru Patrimoniul European / Premiile Europa Nostra au fost lansate în 2002 de către Comisia Europeană, iar de atunci sunt conduse de Europa Nostra, precizează Ministerul Culturii. Anul acesta marchează cea de-a 20-a aniversare a celor mai prestigioase premii europene în domeniul patrimoniului.

Distincțiile onorează în fiecare an până la 30 de realizări remarcabile de patrimoniu. Fiecare câștigător al unui Grand Prix primește un premiu în bani, în valoare de 10.000 de euro. Anul acesta au fost premiate 30 de proiecte din 18 țări europene, în cadrul a cinci secțiuni.

Câștigătorii vor fi onorați pe 26 septembrie, la Praga, în cadrul ceremoniei de acordarea a distincțiilor European Heritage Awards, care va avea loc în clădirea Operei de Stat, recent restaurată. (Agerpres)

Lasă un comentariu