DIN CICLUL “SUCCESURI ALE DNA" DORIN FLOREA, ACHITAT DE TREI ORI ÎN DECURS DE UN AN

Distribuie pe:

Joi, 30 iunie, Curtea de Apel Târgu Mureș a respins ca nefondate apelurile declarate împotriva sentinței Tribunalului Mureș prin care fostul primar al municipiului, dr. Dorin Florea, a fost trimis în judecată, în 2017, de către DNA, pentru “uzurparea funcției". Instanța a decis că “fapta nu este prevăzută de legea penală". În același dosar au fost achitați fostul consilier al primarului și fost viceprimar, Sergiu Claudiu Maior, precum și fostul secretar al Municipiului, Andrei Mureșan, acuzați de complicitate la uzurparea funcției, în formă continuată, în nu mai puțin de… 9.198 de acte materiale cu caracter penal. Sentința este definitivă.

Anul trecut, în iulie, Tribunalul Harghita l-a achitat, în primă instanță, pe Dorin Florea, în dosarul finanțării Clubului de fotbal ASA, fiind trimis în judecată (2015) de către procurorii anticorupție, pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu. Judecătorii harghiteni au hotărât achitarea fostului primar întrucât “fapta nu este prevăzută de legea penală". În același dosar și pe același considerent, au fost achitați și funcționarii din cadrul Primăriei Târgu-Mureș: Kiss Imola (director economic, la acea vreme), Cioban Maria (fost secretar al Municipiului), Ioan Fărcaș, Emil Măceșan, Claudiu Maior (fost consilier al primarului) și foștii consilieri municipali Benedek Istvan și Bako Attila, precum și pe fostul președinte al ASA Târgu Mureș, Ioan Nucu Man, acuzat de DNA de complicitate la abuz în serviciu, deturnare de fonduri în formă continuată (105 acte materiale) și de spălare de bani. Asociația Sportivă “Fotbal Club ASA 2013" (Fotbal Club Municipal) Târgu Mureș a fost, de asemenea, achitată, instanța constatând că “faptele nu există".

În noiembrie 2021, Curtea de Apel Târgu Mureș l-a achitat, în primă instanță, pe Dorin Florea într-un dosar în care DNA îl acuza de atribuirea “cu încălcarea legii" a unui teren de 20.400 mp către o asociație sportivă, fapta constituind, potrivit rechizitoriului, “săvârșirea infracțiunii de participație improprie la abuz în serviciu dacă funcționarul a urmărit obținerea unui folos pentru sine sau pentru altul". Alături de fostul primar, în cauză a fost achitată, pe motiv că “fapta nu există", și fosta secretară a Municipiului Târgu Mureș, Maria Cioban, care fusese acuzată, de asemenea, de comiterea infracțiunii de “participație improprie la infracțiunea de abuz în serviciu".

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu