TRANSFERUL FORD CRAIOVA CĂTRE FORD OTOSAN VIZEAZĂ PRODUCȚIA DE PATRU NOI AUTOVEHICULE

Distribuie pe:

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți, că transferul fabricii Ford Craiova către Ford Otosan vizează în principal producerea de alte patru noi tipuri de autovehicule, subliniind că începând cu anul 2024 va fi produs primul autovehicul complet electric.

“Discutăm despre un transfer al fabricii de automobile Ford Craiova către compania Ford Otosan. Este un transfer care vine cu o investiție de 490 de milioane de euro în următorii trei ani. Este o investiție care vizează în mod deosebit producerea de alte patru noi tipuri de vehicule și ceea ce este de subliniat este că începând cu anul 2024 va fi produs primul autovehicul complet electric”, a spus premierul la fabrica Ford Craiova.

Nicolae Ciucă a arătat că discuțiile cu președintele Ford Europa, cu managerul Ford Otosan și cu staff-ul tehnic al celor două companii au fost foarte bune.

“Am înțeles foarte bine care sunt proiectele, care sunt bazate pe o viziune de dezvoltare, în perioada următoare, a fabricii Ford de la Craiova și intențiile de investiții și de dezvoltare pe orizontală pentru tot ceea ce înseamnă nevoia de a asigura coerent producerea de autovehicule în Craiova”, a mai spus premierul.

El a subliniat că toate aceste investiții noi vin cu o serie întreagă de obligații, de angajamente, pe bază de dialog, la nivelul Guvernului, pentru a susține tranziția de la motoarele pe combustie la motoarele complet electrice.

“Practic, prin această investiție, Ford Craiova vine și sprijină proiectele guvernamentale pentru a ne atinge obiectivele asumate la nivelul UE pentru o tranziție verde, pentru a reuși să asigurăm ca din anul 2035 să producem autovehicule și să folosim autovehicule care vor avea emisii de dioxid de carbon zero și, de asemenea, ne ajută ca pe orizontală să putem să dezvoltăm capacități de producție care să sprijine acest întreg demers al sectorului de business din România”, a afirmat premierul Ciucă. (Agerpres)

Lasă un comentariu