SUPLIMENTELE ALIMENTARE SUNT INUTILE...

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea Northwestern, citați de descopera. ro, susțin, nici mai mult, nici mai puțin, că suplimentele alimentare sunt inutile pentru sănătate. „Numai în anul 2021, americanii au consumat suplimente alimentare de peste 50 de miliarde de dolari, ceea ce înseamnă foarte mulți bani cheltuiți pe ceva ce nu aduce beneficii clare pentru sănătate. Dacă multivitaminele ar fi cu adevărat bune, am fi știut până acum.

În cercetarea noastră, am efectuat o metaevaluare a 84 de studii privind eficacitatea suplimentelor alimentare, iar concluzia a fost că nu există dovezi suficiente că administrarea de multivitamine, suplimente asociate sau suplimente unice poate ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare și a cancerului la adulții, altfel, sănătoși.

Excepția o reprezintă gravidele. Anumite vitamine, precum acidul folic, sunt esențiale pentru femeile însărcinate pentru a sprijini dezvoltarea sănătoasă a fătului. Cel mai comun mod de a satisface aceste nevoi este prin administrarea prenatală a vitaminei. Însă, sunt necesare mai multe date pentru a înțelege modul în care suplimentarea cu vitamine specifice poate modifica riscul de rezultate adverse ale sarcinii și complicații cardiovasculare în timpul sarcinii.

Deși sunt lăudate adesea că ar conține tot ce are nevoie un organism sănătos, pentru majoritatea oamenilor, suplimentele alimentare sunt inutile. Dacă poți să mănânci sănătos, să faci sport în mod regulat, să renunți la fumat și la consumul exagerat de alcool de ce să iei suplimente alimentare?

Fructele și legumele întregi conțin vitamine, fibre, fitonutrienți, toate acționând împreună într-un mod care, pur și simplu, nu poate fi reprodus sub formă de pastile.

Administrarea de suplimente alimentare nu ne ajută decât... să eliminăm o urină foarte scumpă”, explică, plastic, oamenii de știință americani. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu