ISU MUREȘ LA DATORIE

Distribuie pe:

Miercuri, 20 iulie 2022, pompierii mureșeni au fost solicitați la 87 de intervenții, după cum urmează: opt incendii, patru alte situații de urgență și 75 de intervenții SMURD.

Incendii

• În jurul orei 9.40, incendiu deșeuri menajere produs în interiorul unei clădiri abandonate din municipiul Târgu Mureș, gara CFR. În urma incendiului au ars circa 50 de kg gunoi menajer.

Au intervenit pentru stingerea incendiului pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Mureș.

• În jurul orei 19.32, incendiu auto produs în localitatea Chiheru de Sus. În urma incendiului, autoturismul a ars în totalitate. Au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Reghin.

Cauza probabilă a producerii incendiului: conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată.

• De asemenea, au avut loc șase incendii de vegetație uscată produse pe raza județului Mureș, în municipiul Târgu Mureș, Reghin, respectiv localitățile Miheșu de Câmpie, Glodeni, Luduș și Vidrasău. În urma incendiilor au ars miriște și vegetație uscată pe o suprafață 30 de arii.

Alte situații de urgență

• În jurul orei 19.26, pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Mureș, Punctului de Lucru Sovata, Stației de Pompieri Miercurea Nirajului, împreună cu SVSU Sovata, au intervenit pentru extragerea a patru victime căzute într-o fosă septică din localitatea Sărățeni.

În cadrul intervenției s-au dislocat următoarele forțe:

- 3 Autospeciale de stingere cu apă și spumă;

- 3 ambulanțe SMURD - două tip B2, o ambulanță tip C1 și elicopterul SMURD;

- 1 echipaj medical al Serviciului de Ambulanță Județean Mureș;

- 1 buldoexcavator;

- 1 container MULTIRISC;

- 1 echipaj alpinist.

La scurt timp după producerea evenimentului, în ciuda amplasamentului și a spațiului îngust de intrare în fosa septică, au fost extrase patru victime, trei de sex masculin și una de sex feminin, inconștiente.

Una dintre victimele de sex masculin în vârstă de 62 de ani a fost transportată la UPU Târgu Mureș de către elicopterul SMURD, prezent la fața locului.

Pentru celelalte trei victime, una de sex feminin, în vârstă de 32 de ani, și două de sex masculin, în vârstă de 48, respectiv 59 de ani, s-au aplicat timp de 50 de minute manevrele de resuscitare. Din nefericire, ulterior au fost declarate de cod negru.

Lasă un comentariu