DORINȚA, CONȘTIINȚA ȘI...IUBIREA

Distribuie pe:

* “I-am cerut lui Dumnezeu să-mi îndepărteze obișnuința”.

Dumnezeu mi-a spus: NU - Nu eu ți-o îndepărtez, ci tu trebuie să scapi de ea.

“I-am cerut lui Dumnezeu să-mi vindece copilul handicapat”.

Dumnezeu mi-a spus: “NU” - Spiritul lui este întreg, iar trupul este trecător.

“I-am cerut lui Dumnezeu să-mi dea răbdare”.

Dumnezeu mi-a spus: “NU” - Răbdarea este un derivat al durerilor. Ea nu se acordă, dar se învață.

“I-am cerut lui Dumnezeu să-mi dea fericire”.

Dumnezeu mi-a spus: “NU” - Eu îți dau binecuvântare, fericirea e în tine.

“I-am cerut lui Dumnezeu să mă scape de durere”.

Dumnezeu a spus: “NU” - Suferința te face să-ți lași grijile deoparte și te aduce mai aproape de Mine.

“I-am cerut lui Dumnezeu să-mi crească spiritul meu”.

Dumnezeu mi-a spus: “NU” - Tu însuți trebuie să crești, Eu mă voi îngriji să fie roditor.

“I-am cerut lui Dumnezeu să-mi dea toate lucrurile care bucură”.

Dumnezeu a spus: “NU” - Eu ți-am dat viața, așa că te poți bucura de ea.

“I-am cerut lui Dumnezeu să mă ajute să-i iubesc pe oameni așa cum mă iubesc pe mine”.

Dumnezeu a spus: AAAAH! ÎN SFÂRȘIT, EȘTI PE CALEA CEA BUNĂ!

***

* “FIULE! Nu face rele și nu te va prinde răul. Depărtează-te de la nedreptate și nedreptatea se va depărta de la tine. Nu semăna pe brazdele nedreptății, ca să nu seceri de pe ele cu șapte părți mai mult. Nu cere de la Domnul stăpânire nici de la împărat scaun de mărire. Nu cerca să fii judecător, ca nu cumva să nu poți ridica ne dreptățile. Nu făuri minciuni fratelui tău, nici împotriva prietenului tău să nu faci așa. Nu trece cu vederea vorbele înțelepților, ci la pildele lor oprește-te, căci de la ei vei lua învățătura și îndemânarea de a da răspuns celor mai mari. Nu disprețui vorba celor bătrâni, că și ei au învățat de la părinții lor. că de la ei vei învăța înțelepciunea și îndemânarea de a da răspuns bun la nevoie” ( Cap. 7- 8).

Iisus Sirah

Acest Isus era fiul lui Sirah, nepotul lui Isus, cu același nume ca al lui. Acesta a fost în timpurile de după captivitatea și întoarcerea din Babilon și imediat după profeții. Bunicul lui, Isus, după cum mărturisește și el, a fost printre evrei un bărbat sârguincios și foarte chibzuit. Acela a adunat nu numai cugetările celorlalți oameni inteligenți care au fost înainte de el, ci a creat și el cugetări proprii pline de inteligență și înțelepciune.

***

*”Dacă dorim să ridicăm un sac gol și să-l facem să stea în picioare singuri, nu vom reuși niciodată. El va sta în picioare numai atunci când va fi umplut cu tot felul de materiale”.

Așa suntem și noi, românii creștini: până nu ne unim în dragostea sinceră de “Neam”, “Țară”, “Biserică”, până nu ne umplem conștiința de românism curat, de Dumnezeu, de strămoșii noștri, nu vom putea să stăm drepți în fața acelora care doresc acest lucru.

P.S. Evrei cap. 13, vers. 16: Faptele milosteniei creștine sunt expresia concretă a iubirii aproapelui, ca roade ale dreptei credințe din care izvorăște neîncetat, și care au ca scop ajutorarea celor aflați în necazuri și suferințe, după cum învață Sf. Apostol Pavel: “Iar facerea de bine și întrajutorarea nu le dați uitării; căci astfel de jertfe sunt bine plăcute lui Dumnezeu”.

Cu dragoste creștină,

PĂRINTELE ILIE

Lasă un comentariu