MOLDOVA SE TEME DE O INVAZIE RUSEASCĂ. PREMIERUL NATALIA GAVRILIȚA: “SUNTEM FOARTE ÎNGRIJORAȚI DACĂ RUSIA AVANSEAZĂ SPRE ODESA”

Distribuie pe:

Prim-ministrul Republicii Moldova a declarat că este “foarte îngrijorată” de o posibilă invazie rusă în țara sa, adăugând însă că autoritățile de la Chișinău fac “tot posibilul pentru a menține pacea și stabilitatea”, potrivit Sky News.

“Este un scenariu ipotetic deocamdată, dar dacă acțiunile militare se mută mai departe în partea de sud-vest a Ucrainei și spre Odesa, atunci, bineînțeles, suntem foarte îngrijorați”, a declarat Natalia Gavrilița pentru CNN, duminică.

“Suntem foarte îngrijorați, mai ales având în vedere că trupe (rusești) se află pe teritoriul regiunii secesioniste Transnistria”, a spus Gavrilița. “Facem tot posibilul pentru a menține pacea și stabilitatea și pentru a ne asigura că luptele nu se intensifică”.

Ea a adăugat: “Dacă o țară poate începe un război de anexare fără nicio considerație pentru dreptul internațional, atunci, în acest sens, nimeni nu este în siguranță. Cred că multe țări sunt îngrijorate”.

Rusia a revendicat teritoriul de-a lungul coastei sudice a Ucrainei, dar, deși a efectuat lovituri aeriene asupra orașului-port, nu a ajuns până la Odesa, o țintă esențială datorită importanței sale maritime.

Chișinăul se teme de mult timp că, dacă Vladimir Putin reușește să avanseze în această direcție, următoarea sa țintă ar putea fi Moldova.

Lasă un comentariu