ACTORUL, DRAGOSTEA ȘI... BOGATUL

Distribuie pe:

* “Cu Dumnezeu și Biserica nu te poți juca și nu-ți permiți să faci niște afirmații care se-ntorc foarte tare împotriva ta mai apoi. Haideți să păstrăm proporțiile credinței, pentru că totdeauna unde un om îngenunchează și se roagă e templu. Eu fiind dintr-o familie de preoți, mergeam tot timpul, de mic, la Biserică, dar pe Dumnezeu L-am descoperit mai târziu. Unchiul meu care era preot a fost dezamăgit de mine că m-am făcut actor și nu preot. Eu i-am dat următorul răspuns: «Părinte, păi, este unul și același lucru, pentru că și ca preot, și ca actor trebuie să crezi când spui ceva și să vorbești lumii și s-o convingi». Pentru timpurile de acum trebuie să reținem: Dumnezeu a dat acum vremea să încasăm. S-ar putea ca ceea ce e prigonit să se întărească. Și fiți siguri că o să vină altele, pentru că nu există pace sub măslini”.

Florin Zamfirescu (1949 -), actor, pedagog, regizor, român patriot cu dragoste de neam și țară.

***

* “Dragostea este «oceanul smereniei». Ea, după calitate, este asemănare cu Dumnezeu, pe cât e cu putință muritorilor. Dragostea, după lucrare, e o beție a sufletului. După însușire, e izvorul credinței, adâncul fără fund al îndelungii răbdări, oceanul smereniei”.

Filocalia, vol. IX, Sf. Ioan Scărarul

***

* “În anul 1819, un tânăr boier din Germania făcea o excursie de plăcere prin munți. La o răscruce de drum, văzu o rugă (cruce, troiță) cu chipul lui Iisus Cel Răstignit. Crucea avea de jur-împrejur următorul text: “Aceasta am făcut pentru tine - dar tu ce faci pentru Mine?”. Acest tânăr, care era unul iubitor de plăceri lumești, după citirea acestui mesaj Hristic, părăsi viața ușoară de odinioară și ajunse mai târziu un misionar al Domnului Hristos”.

“În orașul Sărmașu, pe dealul numit «Comoara» sau «Dealul Mănăstirii», la Biserica «Taberei de Tineret» se află o cruce adusă prin «descoperire dumnezeiască» de la Mănăstirea Nicula, pe care scrie: «Iată ce-am făcut eu pentru tine - tu ce-ai făcut pentru Mine?» Este o cruce foarte veche, la care s-au închinat părinții, bunicii și străbunicii noștri, zeci și zeci de ani și este plină de atâta Duh Sfânt...”.

Frate creștine! Lasă întrebarea de mai sus să sape și în inima ta. Ce răspuns ai tu față de această întrebare? Ce faci tu pentru Cel ce a suferit și a murit pentru tine?

P.S. Psalmul 13, vers.1-4: “Zis-a cel nebun în inima sa: «Nu este Dumnezeu!» Stricatu-s-au oamenii și urâți s-au făcut întru îndeletnicirile lor. Nu este cel ce face bunătate, nu este până la unul. Domnul din cer a privit peste fiii oamenilor, să vadă de este cel ce înțelege, sau cel ce caută pe Dumnezeu. Toți s-au abătut, împreună netrebnici s-au făcut; Oare, nu se vor înțelepți toți cei ce lucrează fărădelegea? Cei ce mănâncă pe poporul Meu ca pâinea, pe Domnul nu L-au chemat” (L-au batjocorit, nesocotit).

Cu dragoste creștinească,

PĂRINTELE ILIE

Lasă un comentariu