ACTIVITĂȚI DISTRACTIVE CU COPII, LA TABĂRA DE LA RĂSTOLIȚA

Distribuie pe:

Răspunzând nevoilor comunității mureșene de a construi în permanență o societate în siguranță, polițiștii IPJ Mureș au desfășurat, în cadrul Campaniei “Vacanță în Siguranță”, o acțiune, pentru informarea, conștientizarea și formarea unor deprinderi privind mecanismele de prevenire a victimizării copiilor în diverse situații contextuale de viață: acasă, pe stradă, la școală, în mediul online.

Astfel, la data de 9 august a.c., Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiștii de la siguranța școlară, au organizat, la tabăra de la Răstolița, o activitate cu componentă preventivă, beneficiarii fiind peste 100 de copii și 30 de cadre didactice.

Prezent a fost și un criminalist, care a transmis copiilor informații legate tot ceea ce înseamnă amprente.

De nelipsit a fost și câinele Man, care i-a impresionat, din nou, pe cei mici cu energia sa, dar și cu exerciții demonstrative.

Reprezentanții Crucii Roșii au explicat care sunt măsurile de prim-ajutor care pot fi luate într-o situație delicată.

Au fost prezentate tematici adaptate categoriilor de vârstă, fiind abordate subiecte legate de siguranța rutieră, siguranța în mediul on-line, fenomenul de bullying și prevenirea violenței în mediul școlar.

Pentru ca activitatea să fie deosebită, au fost organizate jocuri interactive, urmărindu-se încurajarea atitudinilor pozitive și empatice în colectivitate, bazate pe ajutorul reciproc și desfășurarea activităților de la egal la egal.

Totodată, în cadrul activităților, au fost distribuite flyere și materiale informative atât celor mici, cât și adulților prezenți, fiind transmise recomandări în ceea ce privește siguranța copiilor.

Aceste tipuri de activități vor continua și în perioada următoare, pentru siguranța tuturor!

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE AL IPJ MUREȘ

Lasă un comentariu