RECHIZITORIUL DOSARULUI REVOLUȚIEI

Distribuie pe:

Teroriști inventați. Manipularea militarior care s-au ucis între ei. Implicarea Moscovei

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a publicat, marți, pe pagina de internet a instituției, rechizitoriul din dosarul “Revoluției”, care poate fi citit accesând următoarea adresă de internet: www.mpublic.ro/sites/default/files/PDF/rechizitoriu-revolutie.pdf

“Revoluția română din decembrie 1989 reprezintă un moment de maximă importanță pentru istoria națională. Având în vedere interesul major al miilor de persoane vătămate și părți civile din dosarul 11/P/2014, pentru a fi informate corect cu privire la conținutul rechizitoriului, precum și interesul public față de împrejurările stabilite prin probe pentru trimiterea în judecată, vol. I al rechizitoriului se publică pe site-ul Ministerului Public”, a anunțat Parchetul cu această ocazie.

Procurorul general Gabriela Scutea a anunțat, pe 3 august, retrimiterea la Instanța supremă a dosarului Revoluției, în care fostul președinte Ion Iliescu, fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu și Iosif Rus, fost șef al Aviației Militare, sunt acuzați de săvârșirea unor infracțiuni contra umanității.

Inițial, dosarul a fost trimis la Instanța supremă în aprilie 2019, însă judecătorii l-au restituit la Parchetul Militar pentru remedierea mai multor probleme din rechizitoriu. Procurorii Parchetului General, după ce au analizat probele din dosarul “Revoluției”, au concluzionat că “nu există probe relevante ale existenței teroriștilor în decembrie 1989”, adăugând că prezența acestora nu a fost probată în niciunul dintre “miile de dosare” instrumentate în timp.

O jumătate de milion de trageri într-o singură noapte, la Otopeni

În timpul luptelor duse în decembrie 1989 în zona Otopeni între diferite detașamente militare cărora li se comunicase că luptă cu “teroriștii” un singur regiment a executat aproape o jumătate de milion de trageri într-o singură noapte, se arată în rechizitoriul dosarului Revoluției, publicat marți de Parchetul General și care poate fi citit accesând următoarea adresă de internet: www.mpublic.ro/sites/default/files/PDF/rechizitoriu-revolutie.pdf

Potrivit procurorilor, informația reiese din Registrul Istoric al Regimentului 321 Mecanizat Râmnicu Sărat, unde se consemnează că “nu s-a respectat regimul de foc ordonat, consumându-se foarte multă muniție, fără un minim efect, în sensul că nu a fost nimicit sau capturat niciun terorist” și este inventariată muniția consumată.

“Conținutul acestui document reprezintă chintesența acțiunilor militare din timpul Revoluției din decembrie 1989. Aflați sub imperiul psihozei terorist-securiste, indusă cu intenție de factorii decizionali ai CFSN și ai Consiliului Militar Superior, militarii români, folosiți în mod intenționat necorespunzător, au fost implicați într-o luptă pe viață și pe moarte cu un dușman inventat de aceiași factori amintiți. În realitate, probatoriul demonstrează că militarii români au luptat între ei. Toate operațiunile militare din jurul Aeroportului Internațional Otopeni au reprezentat o tragică situație de foc fratricid. Iese în evidență că într-o singură noapte un singur regiment a executat aproape o jumătate de milion de trageri. În același perimetru s-au aflat concomitent numeroase alte efective ale MApN care, desigur, au purtat și ele «lupte crâncene» cu teroriștii”, se arată în rechizitoriu.

Conform aceleiași surse, haosul a fost accentuat și de faptul că în schimburile de focuri au fost implicați inclusiv civili, unii dintre ei fără niciun fel de pregătire militară.

“Probatoriul administrat a relevat inclusiv faptul că în zona Otopeni-Băneasa, în intervalul 22-30 decembrie, au acționat în mod haotic și foarte mulți civili înarmați, neinstruiți militar, unii chiar fiind adolescenți. Nici în intervalul menționat, nici ulterior, la fel ca în toate celelalte zone unde sau desfășurat «lupte», nu au fost identificați așa-zișii teroriști-securiști sau orice dovezi ale existenței lor”, mai arată procurorii.

Din analiza tuturor probelor administrate a reieșit că “focul fratricid a reprezentat cauza deceselor și rănirilor de persoane (...) rezultate și în această zonă”, neexistând probe care să indice o altă cauză.

Peste 800 de morți și 2.000 de răniți după fuga lui Ceaușescu

“Cercetările efectuate în cauză au demonstrat că, în intervalul de timp 22 decembrie, orele 16.00 - 30 decembrie 1989, au survenit 857 de decese și 2382 de vătămări fizice, ca urmare a confruntărilor violente din București și principalele orașe ale României. Psihoza securist-teroristă a generat numeroase situații de foc fratricid, un consum uriaș de muniție militară, trageri haotice și, în general, o stare de pericol pentru societate. În              

intervalul 22-30 decembrie 1989, forțele MApN au tras aproximativ 12.600.000 de cartușe, plus sute de obuze trase cu blindatele (tancuri), numeroase lovituri cu aruncătoarele de grenade (AG) și grenade de mână (ofensive și defensive)”, se mai menționează în rechizitoriu.

În opinia procurorilor, acest consum exagerat de muniție “denotă efectele profunde și generalizate ale psihozei teroriste ce a existat după data de 22 decembrie, ca urmare a exercitării inducerii în eroare”, populația fiind manipulată pentru a fi convinsă că pe teritoriul României se desfășoară un adevărat război.

Anchetatorii arată că, pentru edificarea asupra stării de fapt din intervalul 22-30 decembrie 1989, a fost administrată ca probă inclusiv sinteza aspectelor rezultate din anchetele efectuate de parchetele militare, în perioada 1990-1994, în cauzele privind evenimentele din decembrie 1989, întocmită de Secția Parchetelor Militare.

“Această analiză stabilește în mod pertinent că psihoza securist-teroristă și focul fratricid au fost cauzele deceselor și vătămărilor din intervalul 22-30 decembrie 1989. Nu au fost indicate persoanele care au generat și întreținut psihoza (materialul fiind întocmit în 1994, când la putere se aflau tocmai cei care ar fi trebuit trași la răspundere pentru inducerea în eroare), însă s-a argumentat fără dubii că psihoza a apărut și a fost amplificată de persoanele care au avut intervenții televizate și care au emis comunicate. Sinteza s-a întemeiat pe analiza temeinică a unui număr de 2.317 cauze penale având ca obiect uciderea sau rănirea unor persoane. Stările de fapt reținute prezintă o importanță majoră, mai ales că cercetările au fost făcute la relativ scurt timp după derularea evenimentelor. De asemenea, sinteza a stabilit fără echivoc faptul că în decembrie 1989 nu au existat teroriști. Existența acestora nu a fost probată în niciunul din miile de dosare instrumentate în timp”, menționează procurorii.

Implicarea Moscovei în evenimentele din '89?

Un alt martor audiat, R.G., fost Șef al Direcției I din cadrul DSS (Departamentul Securității Statului), a explicat scopul unor astfel de dezinformări, precum și originea lor.

“Cunoșteam că Ion Iliescu se afla în atenția Serviciului de contraspionaj sovietic (UM 0110) făcând obiectul unui dosar de urmărire informativă ca urmare a unor legături cu generalul Militaru, profesorul Măgureanu și alții (...) Consider că a fost o mișcare revoluționară evidentă, căreia i s-a suprapus puciul militar, lovitura de stat militară coordonată de agenții KGB, pe baza indicațiilor date de la Moscova (...) Când mă refer la puciul militar, numesc aici pe ofițerii de rang superior și anume Stănculescu, Logofătu, Eftimescu, Militaru, ca fiind cunoscuți în slujba serviciilor de informații sovietice. Consider că în armata română a existat un segment de patrioți, dar și un segment important de ofițeri care au efectuat studiile URSS și se aflau sub influența serviciilor acestei țări (...)

Ce a urmat încă din seara de 22 decembrie 1989, a însemnat de fapt punerea în practică a unor momente operative diversioniste, create de MApN. Grupa operativă era formată din generali și ofițeri MApN de la Direcția de organizare-mobilizare, care în mod curent se ocupau de aplicații. Motivația acestor acțiuni a reprezentat-o ideea că în România au fost infiltrați teroriști străini care otrăvesc apa, minează obiectivele, atacă populația. S-a insinuat faptul că și securitatea este implicată în asemenea acțiuni. Se dorea impresionarea populației pentru a o determina să facă un pas înapoi și să sprijine noua conducere”, a declarat fostul șef de securitate.

Ordinele au fost date conform unui scenariu dictat din exterior

O altă mărturie a maiorului PV, redactor principal la emisiuni radio-tv cu specific militar, arată că șefii direcțiilor militare erau direct răspunzători pentru haosul creat după 22 decembrie 1989 și că ordinele au fost date conform unui scenariu prestabilit și, cel mai probabil, dictat din exterior.

“Personal apreciez că toate deciziile militare luate după data de 22 decembrie 1989, nu puteau fi luate fără implicarea directă a șefilor de direcții militare (...) Despre generalul Nicolae Militaru consider că nu a fost voința Moscovei pentru a-l impune în funcția de ministru al apărării. Numirea în această importantă funcție a fost făcută de fostul președinte Iliescu Ion (...)

Apreciez că, introducerea elementului «sânge» începând cu 16 decembrie 1989, până la 31 decembrie 1989, este specifică bolșevismului stalinist. Este bine cunoscut faptul că, istoric privite lucrurile, bolșevism-stalinismul a operat astfel. Complicitatea internă la o astfel de strategie, acceptarea acestei maniere, o consider cu adevărat criminală. Cei care au acceptat elementul «sânge» se fac cu adevărat vinovați pentru ceea ce s-a întâmplat în decembrie 1989 (...) Acceptarea acestei situații criminale a fost făcută de grupul politico-militar ce a preluat puterea în stat, în cursul lunii decembrie 1989”, a declarat martorul. (D.B.)

DRAGOȘ BARDOȘI

Sursa: Parchetul General, Agerpres

1 comentariu

Lasă un comentariu