ISU MUREȘ LA DATORIE

Distribuie pe:

Marți, 23 august 2022, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “HOREA” al județului Mureș au fost solicitați în cadrul a 73 de intervenții, după cum urmează: patru incendii, un accident rutier, o misiune pirotehnică, patru alte situații de urgență și 63 de intervenții SMURD.

Dintre acestea, amintim:

Incendii

• În jurul orei 14.27, incendiu produs la o cabană din localitatea Borzia, strada Principală. În urma incendiului, a ars centrala termică cu anexele pe o suprafață de circa 120 mp și acoperișul casei pe o suprafață de circa 100 mp. Nu s-au înregistrat victime. Au intervenit pentru lichidarea incendiului, pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Deda, împreună cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Deda și SVSU Rușii Munți. Cauza probabilă a producerii incendiului - aparat de conectare, pornire, oprire, reglaj, comutare sau priză defectă.

• În jurul orei 14.31, incendiu deșeuri menajere în localitatea Livezeni, manifestat pe o suprafață de aproximativ cinci ari, fără pericol de propagare la vecinătăți și fără victime. S-a acționat pentru lichidarea focarelor vizibile, iar cu ajutorul unui buldozer pus la dispoziție de autoritatea locală, s-a cercetat zona pentru accesul la eventualele focare din profunzime. Au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș.

• În jurul orei, 18.35, incendiu deșeuri menajere produs în orașul Luduș, strada 1 Mai. În urma incendiului au ars deșeuri colectate pe o suprafață de circa 50 mp. Nu s-au înregistrat victime. Au intervenit pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Luduș.

• În jurul orei 15.57, incendiu produs la o casă nelocuită din localitatea Miheșu de Câmpie, strada Principală. În urma incendiului a ars podul casei pe o suprafață de circa 10 mp. Nu s-au înregistrat victime. Au intervenit pompierii militari din cadrul Secției de Pompieri Sărmașu.

Accidente rutiere

• În jurul orei 12.30, accident rutier produs în municipiul Târgu Mureș, strada Gheorghe Marinescu. Au fost implicate două autoturisme, iar în urma impactului au rezultat două victime de cod verde, asistate medical la fața locului. Au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice prevenirii și stingerii incendiilor, pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș.

Misiune pirotehnică

Pompierii militari din cadrul echipei pirotehnice ISU Mureș au fost solicitați să intervină marți, 23 august, în jurul orei 16.47, în localitatea Nadășa. În urma intervenției s-a cercetat, identificat, transportat și depozitat o grenadă defensivă găsită în zona împădurită.

Lasă un comentariu