CONSILIUL JUDEȚEAN A APROBAT INDICATORII TEHNICO-ECONOMICI ȘI PLATA COFINANȚĂRII DE 1,3 MILIOANE DE LEI PENTRU MAGISTRALA DE APĂ LUDUȘ - MIHEȘU DE CÂMPIE

Distribuie pe:

În ședința de ieri a Consiliului Județean Mureș au fost aprobați indicatorii tehnico-economici și cofinanțarea pentru proiectul regional de “Zona LUDUȘ - GREBENIȘU DE CAMPIE. UAT Luduș, UAT Sânger, UAT Tăureni, UAT Zau de Câmpie, UAT Grebenișu de Câmpie, UAT Șăulia, UAT Miheșu de Câmpie”. Valoarea totală a investiției este de 124.547.079 lei, fără TVA, iar cofinanțarea asigurată de Consiliul Județean Mureș este de 1.107.679 lei, la care se adaugă TVA în valoare de 210.459 lei. În referatul de aprobare al proiectului de hotărâre se arată că “Urmare analizei efectuate împreună cu Autorita-tea de management (AM), s-a concluzionat posibilitatea lansării unui proiect nemajor cuprinzând investițiile pentru aducțiunea STAP Luduș - Grebenișu de Câmpie, inclusiv investițiile pentru extinderea/reabilitarea sistemelor existente apă potabilă aferente localităților Sânger, Tăureni, Zau de Câmpie, Miheșu de Câmpie, Șăulia și, respectiv, sistem nou de alimentare cu apă în Grebenișu de Câmpie, (…) operatorul regional Compania Aquaserv SA anticipând proiectul ca realizabil până la sfârșitul anului 2023, în condiții normale”.

Zilele trecute publicam un articol în care deputatul Dumitrița Gliga anunța faptul că “în urma discuțiilor avute cu dl Bogdan Simcea, ministru secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, și cu reprezentanții Aquaserv și ADI Aquainvest, în perioada următoare vor fi publicate anunțurile pentru licitație în ce privește proiectarea și execuția acestei magistrale (Luduș - Miheșu de Câmpie - n.r.)”. (D.B.)

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu