TÂRGU MUREȘ: ȘCOLI ÎN PREGĂTIRE PENTRU PRIMIREA ELEVILOR RELOCAȚI

Distribuie pe:

Am vizitat trei unități de învățământ din municipiul Târgu-Mureș care își “vor deschide porțile” în alte locații.

Școala Gimnazială “Friedrich Schiller”: 785 de elevi vor începe noul an școlar în locații noi: Clasele P-IV, secțiile română și maghiară la Colegiul Agricol “Traian Săvulescu”, în corpul B (pavilion) și clasele P-IV, secția germană și clasele V-VIII la Școala Gimnazială “Serafim Duicu” de pe strada Budiului.

Unitatea de învățământ va intra în proces de reabilitare în urma câștigării proiectului de “Reabilitare, consolidare și mansardare”, prin Programul Operațional Regional 2014-2022.

Termenul de finalizare a lucrărilor este prevăzut a fi octombrie 2023. În urma demersului întreprins de conducerea unității de învățământ către autoritățile locale, elevii relocați vor beneficia de transport spre locația situată pe strada Budiului.

Clasele I-VIII de la Școala Gimnazială “Serafim Duicu”, care și-au desfășurat activitatea didactică pe strada Budiului, vor fi relocate, pe perioada reabilitării Școlii Gimnaziale “Friedrich Schiller”, în clădirea fostului internat al Liceului Tehnologic “Traian Vuia” astfel: 60 de elevi din clasele primare, în patru săli de clasă situate la etajul I și 60 de elevi din clasele gimnaziale, în patru săli de clasă de la etajul III.

În perioada imediat următoare, în urma alocării sumelor necesare de către Primăria municipiului Târgu-Mureș, vor fi finalizate lucrările de amenajare a spațiilor de la etajul II, în vederea mutării sălilor de clasă pe un singur nivel. Apreciez în mod deosebit implicarea conducerilor unităților de învățământ în aceste demersuri!

DUMITRIȚA GLIGA, deputat PSD de Mureș

Lasă un comentariu