PREȘEDINTELE TURCIEI ACUZĂ GRECIA DE “ATAC OSTIL”

Distribuie pe:

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat Grecia că a vizat avioane turce cu sistemul său de apărare aeriană S-300, informează miercuri dpa.

Erdogan a acuzat Atena de un “act ostil” marți seara, potrivit agenției de presă Anadolu. Făcând aceasta, Grecia a provocat NATO și aliații săi, a spus președintele turc.

Atena a respins aceste acuzații.

Alături de alte agenții de presă, Anadolu a relatat săptămâna trecută că avioane turce au fost “hărțuite” de sistemul de apărare al Greciei staționat în Creta, citând Ministerul Apărării de la Ankara. Avioanele turce se aflau în spațiul aerian internațional, a precizat ministerul.

Luni, Ministerul Apărării al Greciei a ripostat, susținând că sistemul său de apărare în chestiune nici nu a fost activat deocamdată, potrivit televiziunii de stat.

Relațiile dintre cele două țări se află în prezent la cel mai scăzut nivel din cauza unei serii întregi de conflicte, dintre care cel mai important este generat de acuzațiile guvernului grec conform cărora Ankara încalcă în mod repetat spațiul aerian al Greciei. (Agerpres)

Lasă un comentariu