ISRAELIENII AU O PĂRERE MAI BUNĂ DESPRE GERMANIA DECÂT AU GERMANII DESPRE ISRAEL

Distribuie pe:

Israelienii au opinii mai bune despre Germania decât au germanii despre Israel, arată un nou sondaj asupra relațiilor germano-israeliene dat publicității vineri, informează dpa. Sondajul a fost realizat de Bertelsmann Stiftung, o fundație de cercetare non-profit care lucrează pe problematici de schimbare socială.

Principala concluzie a studiului este aceea că, în timp ce 63% dintre respondenții israelieni au spus că au o părere bună despre Germania de azi, doar 46% dintre respondenții germani au spus același lucru despre Israel. Chiar dacă există o părere larg răspândită în ambele țări că Holocaustul cântărește greu și astăzi în atitudinile israelienilor față de germani, autorii sondajului nu au interpretat rezultatele acestuia ca o confirmare a așa-zisei “oboseli a memoriei” printre germani. Totuși, în timp ce 49% dintre respondenții germani s-au declarat de acord cu afirmația că ar trebui ca trecutul să fie lăsat în urmă, doar 14% dintre israelieni au împărtășit această opinie.

Respondenții germani au recunoscut într-un procent de 24%, calificat drept extraordinar de dpa, că împărtășesc “complet” sau “oarecum” opinia că evreii au prea multă influență în lume.

Germania și Israelul vor comemora în curând 50 de ani de la atacul terorist din 5 septembrie 1972 asupra satului olimpic din München. Un grup de teroriști palestinieni au ucis atunci 11 membri ai delegației sportive israeliene și un polițist. (Agerpres)

Lasă un comentariu