ASTĂZI, ÎN TÂRGU MUREȘ, ÎNCEPE “TEATRU ÎN FAȚA BLOCULUI”

Distribuie pe:

Asociația “FACEM” a dat publicității un comunicat de presă prin care invită comunitatea târgumureșeană să participe la a treia ediție a proiectului “Teatru în Fața Blocului”, un spectacol itinerant de teatru popular cu artiști târgumureșeni. Spectacolul va avea cinci reprezentații în aer liber, în cinci cartiere din Târgu Mureș, pe parcursul lunii septembrie.

Spectacolul va avea următoarele reprezentații: Cartierul Tudor V. - 7 septembrie, ora 19.00, Dâmbul Pietros - Furnica - 12 septembrie, ora 19.00, Unirii - Parc Strada Decebal - 13 septembrie, ora 19.00, Centru - Cetatea Medievală - 17 septembrie, ora 18.30, Cornișa  - Cămine - 19 Septembrie, ora 19.00. În cazul în care vremea nu va permite desfășurarea spectacolelor în aer liber, există posibilitatea ca unele reprezentații să fie reprogramate.

Întoarcerea lui Kalo Dant din cea de-a șaptea lume

Spectacolul “Întoarcerea lui Kalo Dant din cea de-a șaptea lume” reprezintă o adaptare după un basm țigănesc realizată de actrița și dramaturga Carmen Ghiurco, absolventă a Universității de Arte din Târgu Mureș.

Regia spectacolului este realizată de Toni Nica, tânăr regizor absolvent al Universității de Arte din Târgu Mureș, iar scenografia este semnată de Denisa Berceanu. Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Andreia Cîmpanu, Cristina Brumă, Denis Demian, Radu Tudoraș și Dragoș Florea, de asemenea, studenți și absolvenți ai Universității de Arte din Târgu Mureș.

Despre “Teatru în Fața Blocului”

Proiectul “Teatru în Fața Blocului” își propune să faciliteze accesul la cultură pentru publicul larg din cartierele orașului Târgu Mureș, unde frecvența evenimentelor culturale este redusă. Totodată, se dorește normalizarea prezenței acestei modalități de expresie artistică în cartierele urbei, contribuind la vitalizarea spațiilor publice din toate zonele orașului și la atragerea de public nou atât pentru spectacolele de teatru, dar și pentru alte tipuri de evenimente culturale care au ca element definitor desfășurarea în aer liber.

Nu mai puțin important este dorința de a aduce în fața târgumureșenilor spectacole antrenante și cu un grad ridicat de divertisment, dar care, în același timp, să transmită un mesaj relevant pentru aceștia prin abordarea de tematici și situații regăsite în viața de zi cu zi în orașul nostru.

Proiectul “Teatru în Fața Blocului” este cofinanțat de Primăria Municipiului Târgu Mureș, în urma concursului pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor culturale. (D.B.)

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu