ORAȘUL AJUTĂ!

Distribuie pe:

Asociația Divers din Târgu Mureș a dat publicității un comunicat de presă prin care anunță implementarea proiectului “Orașul ajută - prin acces la servicii de sănătate gratuite pentru persoanele vulnerabile din punct de vedere social” care va contribui la creșterea gradului de sănătate a minim 50 de persoane vulnerabile din punct de vedere social care trăiesc în așezări informale și în locuințe sociale sau supraaglomerate de pe raza municipiului.

Conform Asociației Divers, prin acest proiect se va efectua evaluarea stării de sănătate și a nevoii de servicii sociale a minim 50 de persoane prin aplicarea unui chestionar, respectiv va fi oferit acces la servicii medicale gratuite pentru minim 25 de beneficiari prin efectuarea de consult medical de specialitate și acordarea de medicamente și dispozitive medicale. Beneficiarii care participă cel mai activ la proiect vor beneficia de diverse premii constând în pachete cu fructe și legume, respectiv în produse ce asigură o viață sănătoasă.

Prima activitate din cadrul proiectului va avea loc astăzi, la ora 12.00, la micul centru comunitar al Asociației Divers din str. Băneasa nr. 8, unde se va desfășura un prim screening oftamologic gratuit pentru beneficiarii proiectului. Tot astăzi, o mediatoare sanitară va fi echipată cu un tensiometru pentru a putea măsura regulat tensiunea bolnavilor care se deplasează greu, inclusiv a celora neasigurați.

Proiectul este finanțat în baza Legii nr. 350/2005 în urma concursului de proiecte de asistență socială “Coeziune socială în comunitate” cu suma de 25.000 lei din bugetul local al Municipiului Târgu Mureș prin Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș și cu o contribuție proprie din partea Asociației Divers în valoare de 3.000 de lei. (D.B.)

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu