CONSILIULUI JUDEȚEAN MUREȘ A DECIS LANSAREA UNEI NOI PROCEDURI DE ACHIZIȚII PUBLICE PENTRU COLECTAREA SELECTIVĂ A DEȘEURILOR ȘI RECTIFICAREA BUGETULUI

Distribuie pe:

Consilierii județeni au aprobat, ieri, printr-o procedură de urgență, lansarea unei noi proceduri de achiziție cu un nou furnizor de servicii în zonele în care contractul cu firma actuală a fost reziliat. Mandatul temporar va dura până la încheierea unui contract nou în cadrul noii proceduri de achiziții publice. Au fost reziliate contractele pentru neîndeplinirea obligațiilor contractuale în zona 1 din Sânpaul, zona 4 din Reghin, zona 6 din Bălăușeri și zona 7 din Râciu. În același timp, a fost aprobată și documentația necesară pentru lansarea noii proceduri de achiziții publice.

În urma încasării sumei de 2% din impozitul pe venit, județul Mureș a primit de la guvern o rectificare de 12.276.000 de lei, urmând ca suma să fie repartizată între instituțiile culturale aflate în subordinea județului. Astfel, Filarmonica de Stat din Târgu Mureș a beneficiat de o rectificare bugetară de 8.287.000 de lei, Teatrul de Copii și Tineret Ariel a primit 3.989.000 de lei, Revista Vatra a primit 24.000 de lei, revista Látó 22.000 de lei, iar Centrul pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică a primit 70.000 de lei.

Din fondurile realocate din TVA, județul Mureș a primit 6.055.000 de lei, care vor fi folosiți in cea mai mare parte pentru susținerea programului “Lapte și corn”. 3.835.000 de lei vor fi cheltuiți pentru întreținerea drumurilor județene. De asemenea, au beneficiat de o suplimentare de buget Centrele de Educație Incluzivă, Serviciul Salvamont - Salvaspeo, Oficiul de Evidență a Persoanelor și Direcția Socială și Protecția Copilului.

Consilierii județeni au aprobat alocarea unei sume de aproape un milion de lei pentru sprijinirea unităților administrativ teritoriale care asigură laptele, cornuri și fructe din fonduri proprii pentru elevi. Beneficiarii sunt municipiul Reghin, orașul Miercurea Nirajului și comunele Bălăușeri, Chibed, Corunca, Eremitu, Gălești, Ghindari, Gornești, Măgherani, Păsăreni, Sărățeni, Sânpaul și Vărgata.

De asemenea, consilierii au aprobat ca Direcția Județeană de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș să înființeze noi cămine rezidențiale pentru adulți cu dizabilități, cu o capacitate maximă de 50 de persoane. Conform Ordonanței de urgență a Guvernului 69 din 2018 privind drepturile și protecția persoanelor cu dizabilități, numărul persoanelor din centrele de îngrijire pentru persoane cu dizabilități trebuie redus la 50 până la sfârșitul anului 2023. Acest tip de reorganizare a avut loc în Lunca Mureșului, Reghin, Ceuașu de Câmpie și Căpușu de Câmpie.

Biroul de Presă al Consiliului Județean Mureș

Lasă un comentariu