PREȚUL LEMNELOR PENTRU FOC, PLAFONAT LA 400 DE LEI METRUL CUB

Distribuie pe:

Guvernul a plafonat, la 400 de lei, prețul pe metrul cub de lemne pentru foc, premierul Nicolae Ciucă arătând că această măsură este așteptată de milioane de români.

La începutul ședinței de Guvern care a avut loc ieri, premierul a declarat că “astăzi Guvernul va adopta decizia de plafonare a prețurilor la lemnele de foc. Este o decizie așteptată de peste trei milioane de oameni. De fapt, sunt trei milioane de gospodării care folosesc lemnul de foc”.

Prețul la lemnul de foc a fost plafonat la 400 de lei pe metrul cub, la 1.500 de lei pe tonă la brichetele de lemn și la 2.000 de lei la peleți. Prețurile includ TVA. “Este o măsură pe care am discutat-o, o aprobăm astăzi în Guvern, astfel încât să avem un sistem care să-i sprijine pe toți românii să treacă cu bine iarna care vine”, a adăugat prim-ministrul.

Ciucă a mai precizat că “ținând cont, de asemenea, de situația în care se găsește Republica Moldova în ceea ce privește asigurarea resurselor energetice și în deplină solidaritate cu cetățenii din Republica Moldova, astăzi, aprobăm un ajutor pentru lemne de foc în cantitate de 130.000 de metri cubi”.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, a subliniat că este nevoie de această măsură de protecție pentru cetățeni, la fel ca în cazul energiei electrice și gazelor naturale.

“Pe piața lemnului de foc, în urma evoluțiilor din piața internațională, se văd, se resimt efectele creșterilor de preț, motiv pentru care, la fel ca la energia electrică și la fel ca la gazele naturale, este nevoie de o măsură de protecție pentru cetățeni. Ceea ce propunem astăzi este o plafonare a prețului la lemnul de foc și derivatele din lemnul de foc, respectiv pentru două produse care se folosesc pentru încălzirea locuințelor”, a declarat ministrul. (D.B.)

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu