LA TÂRGU MUREȘ ESTE ÎN PLINĂ CONSTRUCȚIE CEL MAI MARE SPITAL ONCOLOGIC DIN ROMÂNIA!

Distribuie pe:

“Începând cu luna martie a anului curent, am demarat lucrările de construcție a clădirii care va deservi Spitalul Oncologic Târgu Mureș. Cu eforturi ce au putut fi egalate doar de ajutorul venit de Sus, punem cărămidă pe cărămidă pentru a veni în ajutorul românilor și, de ce nu, a locuitorilor întregii Europe”, informează reprezentanții Fundației pentru Spitalul Oncologic. Un proiect ce a fost gândit în urmă cu mai bine de 5 ani își arată primele roade.

Spitalul, precizează inițiatorii, va oferi servicii integrate de medicină preventivă și curativă, precum și consiliere psihologică si spirituală, fără a face nicio discriminare de statut social, etnie sau religie.

“În calitate de inițiator - împreună cu mai mulți colegi senatori și deputați - al acestei propuneri legislative, consider că acest demers legislativ va crea cadrul legal de rezolvare a uneia dintre celei mai mari probleme de sănătate publică pe care o are România, cea a patologiei oncologice. Legea va permite reorganizarea sistemul sanitar care se ocupă de patologia oncologică, va da acces bolnavilor la terapiile inovatoare și va permite o abordare integrată a acestora, știută fiind fragilitatea acestor bolnavi, nu doar fizică, ci și emoțională”, detaliază prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMFST “George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Așadar, este în plină construcție o clădire de peste 9.000 de metri pătrați care se află pe un teren de peste 5 hectare. Construcția va fi finalizată până la sfârșitul anului 2023, valoarea totală a investiției fiind de circa 20 de milioane de euro.

Cetățenii care, prin donații, doresc să susțină con-struirea Centrului de Excelență, contribuind, astfel, la schimbarea / salvarea a sute de mii de români aflați în suferință, pot obține informații sau alte detalii la telefon 0748 01.11.22 sau adresându-se printr-un email la office@spitaluloncologic.ro. (I.S)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu