TURNEU DE CALIFICARE TEQBALL LA TÂRGU MUREȘ

Distribuie pe:

Cei mai buni jucători de Teqball din țară au participat la Târgu Mureș, timp de două zile, la turneul de calificare pentru Campionatul Mondial de Teqball 2022, iar câștigătorii selectați în lotul care va reprezenta România la cea de-a V-a ediție a întrecerii mondiale, care va fi găzduită de orașul german Nurnberg.

În weekend, Sala de Sport “Dr. Anton Pongrácz” din cadrul campusului UMFST a găzduit turneul de calificare pentru Campionatul Mondial de Teqball din Nurnberg, Germania, din perioada 23-27 noiembrie 2022.

“La acest turneu participă cei mai buni jucători de Teqball din țară, concurând la probele de simplu masculin și feminin, dublu masculin și feminin și dublu mixt. Între concurenții de la probele de simplu și dublu masculin va fi si Györgydeák Apor, actualul nr. 2 mondial. În urma punctelor acumulate în competițiile lunii septembrie, în clasamentul care urmează a fi publicat la începutul lunii octombrie, acesta va deveni numărul 1 mondial în proba de simplu masculin. Finaliști din proba de dublu masculin de la ultimul Campionat Mondial, considerat main-event-ul unei competiții de Teqball, Ilyés Szabolcs și Györgydeák Apor vor concura din nou la Târgu Mureș, pentru a accede din nou și la această probă, la Campionatul Mondial din acest an”, a arătat Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) “George Emil Palade” din Târgu Mureș, într-un comunicat de presă.

Potrivit comunicatului, la probele de dublu feminin și dublu mixt au concurat și sportivele din cadrul echipei Transilvania Teqball Team Târgu Mureș, Barabási Kinga și Dako Katalin, medaliate cu bronz la proba de dublu feminin la Campionatul Mondial de la Gliwice, din decembrie 2021.

Duminică, Federația Română de Teqball a precizat că la competiția de la Târgu Mureș s-au înscris 33 de sportivi la cele 5 probe: simplu și dublu masculin, simplu și dublu feminin, dublu mixt, iar câștigătorii celor 5 probe vor reprezenta România la Campionatul Mondial.

Evenimentul a fost organizat de către Federația Română de Teqball, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” Târgu Mureș, Consiliul Județean Mureș, Hotel Grand, Jidvei, BS Guarding. (Agerpres)

Lasă un comentariu