SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN MUREȘ VA AVEA PARTE DE O “FABRICĂ” DE OXIGEN ȘI DE UN SISTEM MODERN DE DISTRIBUȚIE A FLUIDELOR LA PATUL PACIENTULUI

Distribuie pe:

În cadrul unei conferințe de presă comune, președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc, și directorul Spitalului Clinic Județean (SCJ) Mureș, dr. Ovidiu Gârbovan, au anunțat, ieri, demararea proiectului “Creșterea siguranței pacienților în structuri spitalicești publice care utilizează fluide medicale”. Proiectul face parte din Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020 și vizează creșterea siguranței pacienților în structuri spitalicești publice care utilizează fluide medicale, cum ar fii secțiile, laboratoarele și ambulatoriile de specialitate de pe strada Gheorghe Marinescu nr. 1. Valoarea totală a proiectului este 24.396.000 lei, adică 4,9 milioane de euro, iar contribuția proprie a Consiliului Județean este de 13.216.000 lei, adică 54% din investiție. Licitația va avea loc peste câteva săptămâni iar termenul de finalizare al lucrărilor este 31.12.2023.

Este vorba despre lucrări de extindere și modernizare a a rețelei de distribuția fluidelor medicale (oxigen, aer comprimat, dioxid de carbon și protoxid de azot) spre și de la patul pacientului, din clădirea SCJ de pe strada Gheorghe Marinescu nr 1. De asemenea va fi montat un sistem modern de detectare și semnalizare a incendiilor și a depășirii concentrației de oxigen. Prin această investiție va fi pusă în funcțiune și o unitate de fabricare a oxigenului care va asigura necesarul pentru întreaga clădire. În perioada efectuării lucrărilor prevăzute în proiect, bolnavii vor fi mutați în alte secții sau în alte unități medicale.

Lasă un comentariu