PENSIONARII AU PROTESTAT ÎN FAȚA INSTITUȚIEI PREFECTULUI MUREȘ “RESPECT PENTRU SENIORI!”

Distribuie pe:

Marți, Prefectura Mureș a fost pichetată de aproximativ 50 de pensionari care au răspuns astfel chemării Ligii Pensionarilor Mureș, care alături de organizațiile de pensionari Frăția Mureșană și Frăția Reghin au organizat acest protest. Seniorii mureșeni prezenți la acțiunea de pichetare au solicitat majorarea pensiilor cu 26% începând din luna noiembrie, creșterea punctului de pensie la 1.840 de lei, indexarea pensiilor cu rata inflației, conform Legii 263/2010, plafonarea la un nivel suportabil a preturilor la energia electrică și gaze naturale, stabilirea și aplicarea unor măsuri care să influențeze prețurile produselor alimentare. Totodată, aceștia au cerut respect din partea autorităților, arătând că, în acest moment, pensionarii sunt discriminați comparativ cu asistații sociali.

“Toată lumea are dreptul în țara asta să fie respectată, să aibă un acoperiș deasupra capului, să aibă ceva de pus pe masă. Noi, pensionarii, cerem să fim respectați și dorim, pe lângă pensiile astea minime, să ni se adauge și acea alocație socială care se dă la toți cei care nu au muncit nici măcar o zi. Nu avem nimic cu ei, pentru că au motive acești oameni că n-au putut să muncească. E problema lor, dar de ce să fim noi discriminați? După 38-42 de ani de muncă, o femeie iese la pensie cu 1.200 de lei. Poate să se întrețină femeia din asta? Atunci mai bine nu lucra nicio zi, făcea ce voia și astăzi primea 1.000 de lei, nu? Adică e bătaie de joc, după părerea noastră. (...) Nu avem nimic cu nimeni, noi dorim, în primul rând, mărirea pensiilor, apoi reglementarea prețurilor la energie, dorim un învățământ de calitate pentru nepoții noștri și o reformare a sistemului de sănătate”, a declarat președintele Ligii Pensionarilor Mureș, Sorina Bloj, pentru Agerpres.

Pensionarii care au protestat la Târgu Mureș au subliniat că, după zeci de ani de muncă, merită să fie respectați și de aceea sloganul principal al acțiunii lor de protest este “Respect pentru seniori”. (D.B.)

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu