FOTBAL: MUTU SPUNE CĂ CEI CARE SUSȚIN CĂ AVEM O GRUPĂ UȘOARĂ LA EURO VREA SĂ PUNĂ PRESIUNE PE SELECȚIONER

Distribuie pe:

Antrenorul echipei de fotbal Rapid București, Adrian Mutu, consideră că echipa națională nu are adversari slabi în preliminariile pentru EURO 2024, cei care afirmă contrariul dorind doar să pună o presiune mai mare asupra selecționerului Edward Iordănescu.

“Nu știu dacă era momentul să picăm cu Ungaria, pentru că traversează un moment foarte bun, dar eu nu o văd deloc ca pe o grupă ușoară, ci din contră, avem de luptat atât cu Elveția, cât și cu Israel și Kosovo, care în trecut au fost capabile să facă meciuri interesante în Europa. Deci nu o văd ca pe o grupă foarte ușoară”, a declarat Mutu.

Fostul internațional a afirmat totodată că România se află într-o grupă echilibrată, alături de Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra.

“Dacă ne uităm la ultimele meciuri ale noastre cu Israel, au fost grele, pe Elveția nu știu când am învins-o ultima oară, iar cu Kosovo nu prea ne-am întâlnit. Kosovo are jucători care evoluează în campionate foarte puternice. Cine spune că e foarte ușor probabil că vrea să pună o presiune mai mare pe selecționer. Șanse normal că sunt atâta timp cât sunt matematice, eu nu spun că nu avem șanse, sau că sunt mici, sau mari, spun doar că e o grupă echilibrată. E o grupă care cu siguranță ne va pune probleme, depinde doar de noi”, a adăugat Adrian Mutu.

Prima reprezentativă a fost repartizată în Grupa I a preliminariilor Campionatului European din 2024, alături de Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra, în urma tragerii la sorți efectuate, duminică, la Frankfurt.

Echipa națională va începe preliminariile EURO 2024 cu un meci în deplasare, cu Andorra (25 martie 2023, ora 21.45), și le va încheia cu o partidă pe teren propriu, cu Elveția (21 noiembrie 2023, ora 21.45), conform programului Grupei I stabilit de UEFA.

Selecționerul Edward Iordănescu a fost reconfirmat în funcție de Federația Română de Fotbal la 3 octombrie, deși nu și-a îndeplinit obiectivul din Liga Națiunilor. FRF a a anunțat că antrenorul va continua la conducerea echipei naționale, contractul său fiind prelungit până la finalul preliminariilor Campionatului European din 2024.

România a terminat Grupa a 3-a din Liga B a Ligii Națiunilor pe ultimul loc în clasament, în spatele naționalelor din Bosnia Herțegovina, Finlanda și Muntenegru, retrogradând în Liga C (a treia valorică). (Agerpres)

Lasă un comentariu