VA FI SCHIMBAT MINISTRUL APĂRĂRII?

Distribuie pe:

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, că îl așteaptă pe ministrul Apărării, Vasile Dîncu, să revină în țară de la reuniunea ministerială a NATO pentru a avea “o discuție foarte deschisă” despre opinia acestuia cu privire la războiul din Ucraina.

Vasile Dîncu a declarat pe 8 octombrie că negocierea reprezintă singura șansă pentru ca Rusia să facă pace cu Ucraina.

“Războiul va mai continua, (...) singura șansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia. Sigur, e vorba de o negociere complexă. (...) Țările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanții de securitate și o pace cu Rusia. Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să își permită să-și asume (...) pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică”, a declarat Dîncu, la Prima TV.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că doar Ucraina va decide “când, cum și ce negociază” în contextul războiului, arătând că aceasta este poziția oficială a României și a UE, iar unii politicieni de la noi trebuie să “citească mai frecvent revista presei să afle aceste poziții”. (Agerpres)

Lasă un comentariu