MUZICA PALATULUI LA JOIA MUZEALĂ #29

Distribuie pe:

În 20 octombrie 2022, la ora 17, în limba maghiară, și la ora 18, în limba română, în Sala Mică a Palatului Culturii, va avea loc evenimentul Muzica Palatului, în cadrul programului Joia muzeală #29. Muzica Pala-tului vă propune o incursiune în muzica secolului al XX-lea, alături de doi invitați speciali: István Jeremiás (tatăl) și István Jeremiás (fiul) cunoscut ca Jonas. Participarea la eve-niment se va face pe baza biletului de vizitare a Palatului, sau prin e-mail: pr@muzeulmures.ro.

István Jeremiás (tatăl) este de profesie medic radiolog și, în plus, se ocupă de “muzică” de aproximativ 50 de ani, inclusiv de muzica secolului XX, cu noile sale sectoare artistice: rock-ul și stilurile muzicale conexe. István ne-a declarat că este aproape firesc ca, din moment ce a trăit în acea epocă, să fie interesat instinctiv de noua ramură de artă a secolului XX, muzica rock. Opera lui Bach a avut un impact deosebit asupra lui și a reprezentat momentul când a început să studieze mai multe despre istoria muzicii clasice. István Jeremiás (tatăl)ne-a mărturisit că ideea datează încă din 2015, când a vorbit despre cum ne influențează muzica rock, la Radio Târgu Mureș, în cadrul emisiunii Bakelitparti.

István Jeremiás (fiul) sau Jonas este de profesie stomatolog și în timpul liber este DJ de muzică electronică, cunoscut ca DR. PANDA. Jonas ne-a declarant că pasiunea pentru muzica clasică a pornit de acasă, când participa, alături de tatăl său, în fiecare joi, la serile de concerte de muzică clasică.

La acest eveniment, István Jeremiás, tatăl și fiul, ne vor ghida în Palat, urmând ca în Sala mică a Palatului să prezinte câte un LP de muzică rock, invitând publicul să descopere muzica mai puțin cunoscută. Întâlnirea de la Palatul Culturii nu este întâmplătoare, curentul Art Nouveau/Seccesion reprezintând prima schimbare radicală în formă, muzică și alte forme de artă. Despre aceste schimbări și felul în care acestea ne-au influențat vom discuta în cadrul acestui eveniment special.

Echipa Muzeului Județean Mureș

Lasă un comentariu