Artă stradală – Înfrumusețarea Târgu Mureșului continuă...

Distribuie pe:

Provocarea adresată artiștilor locali implicați în proiectul de anul acesta s-a intitulat “Târgu Mureșul viitorului...” și s-a concentrat pe metamorfozarea a două transformatoare electrice din oraș. Metamorfoze (4) este un proiect 3g HUB cofinanțat de Primăria Târgu Mureș -, în urma câștigării concursului de proiecte pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor culturale pe anul 2022.

Prima pictură murală poartă semnătura V-Light Crew și este amplasată în Complexul Weekend din Târgu Mureș. Aceasta prezintă o viziune anamorfică a orașului, subliniind balanța dintre natură și tehnologie.

Cel de-al doilea mural prezintă un tablou în patru laturi ce simbolizează relația dintre “Mama Natură” și orașul Târgu Mureș, vorbind despre cum aceasta își face loc prin universul de beton și, totodată, despre cât de important este să apreciem atât infrastructura urbană, cât și natura în toată splendoarea ei. Lucrarea este amplasată pe strada (surpriză) Viitorului din Cartierul Tudor Vladimirescu.

“Am dezvoltat o compoziție care are două puncte de interes anamorfice. Orașul și natura. Natura este prezentată ca o comoară ținută în mijlocul orașului, în sticlă, o lucrare de artă”, ne-a transmis Nick de la V-Light Crew. “Toți din grup suntem iubitori de natură. Din punctul nostru de vedere, viitorul orașului nostru ar fi unul optim dacă natura ar fi în prim-plan, dincolo de jungla de beton și dincolo de zonele industriale ale orașului”, spune Dishy de la Blackbook Creative Group.

Lasă un comentariu