Medicii de familie și ONG-urile se pot afilia ca Centre de informare și consiliere, în cadrul proiectului de screening al cancerului de col uterin

Distribuie pe:

Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș a lansat procedura de afiliere pentru Centrele de informare și consiliere din regiunea Centru, pentru derularea Proiectului “Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin”.

Astfel, cabinetele de asistență medicală primară (medicină de familie), cabinete medicale de specialitate obstetrică-ginecologie din structura unității sanitare cu paturi care a organizat o rețea de screening, cabinete de planificare familială, unități mobile ale unităților sanitare care au organizat o rețea de screening și ONG-uri pot deveni Centre de informare și consiliere a femeilor din grupul țință, pentru a furniza servicii medicale specifice de informare și consiliere referitoare la măsurile de prevenire a cancerului de col uterin și mobilizarea populației eligibile pentru testarea HPV sau Babeș-Papanicolaou, precum și managementul cazurilor depistate cu leziuni precursoare sau incipiente.

Toate informațiile despre procedura de afiliere, criteriile de eligibilitate, documentele necesare, calendarul de afiliere se găsesc pe site-ul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș:

“Obiectivul acestui proiect este creșterea, fără nicio discriminare, a accesului la servicii medicale orientate către prevenție a tuturor femeilor din grupul țintă, din regiunea Centru. Pentru atingerea acestui obiectiv, invit alături de noi în proiect toate structurile care prin activitățile lor ajung la femeile din grupul țintă, adică ONG-uri, medici de familie, medici din cabinetele de planificare familială. Împreună putem să prevenim această maladie care afectează tot mai multe femei tinere”, a declarat șef lucrări dr. Cosmina UZUN, manager proiect.

Sursa: comunicat de presă SCJU Târgu Mureș

Lasă un comentariu