Brioșe-aperitiv, cu dovleac

Distribuie pe:

Când nu mai știi ce să le pregătești celor dragi pentru gustări sau aperitive, orientează-te cu încredere spre brioșe. Acestea se prepară ușor, iar pentru toamnă poți alege o rețetă cu dovleac. În plus, astfel de brioșe sunt numai bune inclusiv pentru pachețelul pentru școală al celor mici.

Ingrediente pentru 12 Brioșe-aperitiv, cu dovleac

- 250 g dovleac

- 300 g făină

- 250 g brânză dulce

- 250 ml lapte degresat

- 2 ouă (de mărime medie)

- 1 ceapă (medie)

- 2 lingurițe ulei de măsline

- 2 lingurițe rozmarin proaspăt

- 1/4 linguriță sare

- 1 lingură semințe de dovleac

- ulei

Timp de preparare: 45 de minute.

Cum se prepară Brioșele-aperitiv, cu dovleac

Pasul 1: Cuptorul va fi încins la 180 de grade.

Pasul 2: Vei lua niște forme speciale pentru copt brioșele și le vei unge cu puțin ulei.

Pasul 3: Vei toca rozmarinul și ceapa.

Pasul 4: Vei rade dovleacul.

Pasul 5: Vei pune ceapa la călit, în ulei. Adaugă și rozmarinul. Vei lăsa ceapa să se rumenească aproximativ 5 minute.

Pasul 6: Vei pune amestecul de ceapă și rozmarin într-un vas și peste ele vei pune dovleacul, făina și sarea.

Pasul 7: Într-un alt vas, vei pune brânza dulce, ouăle și laptele. Le vei amesteca bine.

Pasul 8: Pune laolaltă amestecul de dovleac și cel de făină, obținând un aluat consistent.

Pasul 9: Aluatul va fi distribuit în formele de brioșe. Le vei presăra cu semințele de dovleac.

Pasul 10: Vei pune la cuptor brioșele pentru aproximativ 25 de minute.

Sursa: https//savoriurbane.com

Lasă un comentariu