“Ultimul Campionat European pentru mine”. Cristina Neagu, anunțul momentului: “Mulțumesc tuturor!”

Distribuie pe:

Cristina Neagu (34 de ani) a anunțat că EURO 2022 a fost ultimul turneu final continental pentru ea. Cristina Neagu a anunțat, în mod oficial, că recentul Campionat European este ultimul la care a participat din postura de jucătoare de handbal. Sportiva regretă că turneul nu s-a încheiat conform așteptărilor ei inițiale, dar le-a mulțumit celor care au sprijinit-o și susținut-o necondiționat. “Ultimul Campionat European pentru mine. Nu s-a încheiat așa cum mi-aș fi dorit, dar am dat totul pe teren, așa cum fac de fiecare dată. Mulțumesc tuturor celor care sunteți mereu alături de mine, în zilele bune, dar mai ales în cele mai puțin bune!”, a scris Cristina Neagu, pe pagina oficială de Facebook. La Campionatul European de handbal feminin desfășurat zilele trecute în Muntenegru, România a terminat pe poziția a 12-a, asta după ce a ratat prezența în semifinalele competiției în urma unei prestații foarte bune contra țării gazdă, prestație umbrită de un arbitraj dubios.

În cele din urmă, România a pierdut respectivul meci împotriva Muntenegrului la limită, scor 34-35. Totodată, “tricolorele” au pierdut și ultimul joc de la turneul final european, împotriva reprezentativei Germaniei, scor 28-32.

Totuși, Cristina Neagu a marcat 39 de goluri la ediția din acest an al Campionatului European și a stabilit un record. Românca a devenit cea mai bună marcatoare all-time din istoria competiției, atât la feminin, cât și la masculin, fiind prima care depășește borna de 300 de goluri, ajungând la un total de 303 goluri marcate. Cristina Neagu a fost desemnată de patru ori cea mai bună handbalistă a lumii (2011, 2015, 2016, 2018).

Alături de naționala României, interul CSM-ului a câștigat două medalii de bronz, la Campionatul European din 2010 și la Campionatul Mondial din 2015. Planurile Cristinei Neagu pentru finalul carierei internaționale se leagă de participarea naționalei României la Jocurile Olimpice de la Paris, ediția 2024.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu