“SPOT 60. 60 de ani de teatru în limba română la Târgu-Mureș (1962-2022)”

Distribuie pe:

Începând din 5 decembrie, vreme de 10 zile, până în 15 decembrie, la Târgu-Mureș se va desfășura, în organizarea Teatrului Național, programul aniversar “SPOT 60” - o microstagiune cu cele mai reprezentative spectacole aflate în repertoriul Companiei “Liviu Rebreanu” și cu spectacole-lectură din ciclul Ro.Drama. Programul include, de asemenea, conferințe și mese rotunde.

“60 de ani de teatru în limba română la Târgu-Mureș înseamnă 60 de stagiuni, sute de spectacole, mii de amintiri și zeci de mii de spectatori care au fost alături de minunații actori ai acestei instituții; 60 de ani care ne dau posibilitatea să visăm, să credem în valoarea certă a acestui Teatru care, prin producțiile sale, ne-a adus tuturor atâta emoție, și să păstrăm locul Naționalului mureșean în ierarhia Teatrului Românesc.

Sperăm că am reușit, de-a lungul timpului, să facem din acest loc acasă pentru cât mai mulți spectatori, un loc în care lumea e mai generoasă, mai cooperantă și mai bună.

Vă mulțumim tuturor celor care ați fost alături de noi și ne dorim ca următorii 60 de ani să îmbogățească această moștenire teatrală în folosul tuturor celor care iubesc scena.”

DAN RĂDULESCU, director artistic al Companiei “Liviu Rebreanu”

Program:

Astăzi, în Sala Mică a Teatrului Național Târgu-Mureș, de la ora 16, Ro.Drama: “Eu când vreau să fluier, fluier” de Andreea Vălean. Spectacol-lectură coordonat de Theodor Cristian Popescu, transmis în regim live streaming pe pagina de Facebook și pe canalul de YouTube ale Companiei Liviu Rebreanu

De la ora 19, în Sala Mare, “Villa Dolorosa” de Rebekka Kricheldorf, regia Theodor Cristian Popescu

*

Duminică, 11 decembrie, în Sala Mare, de la ora 19, “Jocul ielelor” de Camil Petrescu, regia Adi Iclenzan

*

Luni, 12 decembrie, Sala Mică, ora 16, “Năpasta” de I.L. Caragiale - spectacol-lectură, va fi coordonat de regizorul Cristi Juncu, transmis în regim live streaming pe pagina de Facebook și pe canalul de YouTube ale Companiei Liviu Rebreanu

La ora 20, la Teatrul Studio, “Pescărușul” după A.P. Cehov, regia Nicolae Cristache, producție a Universității de Artă din Târgu-Mureș.

*

Marți, 13 decembrie, în Sala Mare, ora 19, “Kasimir și Karoline” de Ödön von Horváth, regia László Bocsárdi

*

Miercuri, 14 decembrie, Sala Mare, ora 19, “Țara Zânelor” de George Ștefan, regia Keresztes Attila și Laurențiu Blaga (producție a Companiei “Tompa Miklós”, cu distribuție mixtă)

Joi, 15 decembrie, Sala Mare, ora 19, Concert'n 2, 3 sau 4: Ada Milea, Bobo Burlăcianu și prietenii: Anca Hanu și Cristi Rigman

Lasă un comentariu