Argentina, noua regină la fotbal

Distribuie pe:

Argentina a câștigat Cupa Mondială de fotbal din Qatar, după ce a învins, duminică seara, Franța în finala competiției, cu 4-2, după executarea loviturilor de departajare. La finalul celor 90 de minute regulamentare de joc a fost 2-2, iar după cele două reprize de prelungiri, rezultatul a fost 3-3. Sud-americanii au condus cu 2-0, prin golurile marcate de Lionel Messi (min.23-penalty) și Di Maria (min.36), însă francezii au revenit spectaculos prin reușitele lui Kylian Mbappe (min.80 și 82), trimițând partida în prelungiri.

Argentina s-a aflat din nou în avantaj, Messi reușind să înscrie golul de 3-2 în minutul 109, însă Mbappe a restabilit din nou egalitatea, în minutul 118, dintr-o lovitură de la 11 metri. La loviturile de departajare, argentinienii s-au impus cu 4-2, adjudecându-și al treilea trofeu mondial din istorie, după cele din 1978 și 1986.

CSM TÂRGU MUREȘ, EȘEC LA CRAIOVA

Echipa masculină de baschet CSM Tg.Mureș a fost învinsă, sâmbătă seara, în deplasare, de SCMU Craiova, cu scorul de 90-86, după prelungiri, într-un meci din cea de-a 11-a etapă a Ligii Naționale. La finalul celor 4 sferturi de joc, scorul a fost egal, 74-74. Suedezul Jonathan Person cu 20 puncte, muntenegreanul Goran Martinic (19) și Santa Szabolcs (17) au fost cei mai buni marcatori ai grupării târgumureșene, care a bifat a 7-a înfrângere din actuala stagiune. Cu doar două victorii din 9 meciuri, CSM ocupă cea de-a 8-a poziție, penultima, în clasamentul Conferinței A. Pe primele locuri se află CSM Petrolul Ploiești și Rapid București, cu câte 17 puncte, fiind urmate de campioana en-titre, U-BT Cluj, cu 16 puncte. Mureșenii vor mai juca în acest an două meciuri, la 28 și 30 decembrie, pe teren propriu, cu CSU Sibiu și U-BT Cluj.

MUREȘEANUL CĂTĂLIN HAIDU, CEL MAI BUN PORTAR LA TURNEULDIN SPANIA

Naționala de handbal juniori a României, având în componență și trei jucători de la LPS Tg.Mureș, respectiv Pușcaș Ilisei, Bogdan Holircă și portarul Haidu Cătălin, a participat, zilele trecute, în Spania, la un puternic turneu internațional. În cele trei partide disputate, echipa țării noastre a învins Spania cu 32-29 și a pierdut, apoi, în fața Franței cu 26-35 și în fața Portugaliei, scor 27-34.

Potrivit Federației Române de Handbal, Cătălin Haidu a fost desemnat cel mai bun portar al turneului. Ilisei și Holircă au fost și ei printre cei mai buni jucători ai selecționatei tricolore, primul marcând câte 6 goluri în jocurile cu Spania și Franța, iar Holircă, un gol contra Spaniei, 2 împotriva Franței și unul în meciul cu Portugalia.

BC SIRIUS MUREȘUL TÂRGU MUREȘ PIERDE LA SCOR ÎN FAȚA CAMPIOANEI

Campioana României, Sepsi Sf.Gheorghe, la baschet feminin, s-a impus, duminică, în deplasare, cu scorul de 104-48, în fața formației BC Sirius Tg. Mureș, într-un meci din cea de-a 9-a etapă a Ligii Naționale. Belgianca Bethy Mununga, cu 26 de puncte, a fost cea mai bună marcatoare a grupării covăsnene, dar și a partidei, iar de la Sirius s-a remarcat americanca Keilanei Cooper, cu 14 puncte. Sepsi Sf. Gheorghe conduce în clasament, cu 18 puncte, fiind urmată de Baschet Arad, cu 16 puncte. BC Sirius Tg. Mureș ocupă cea de-a 8-a poziție, cu 11 puncte.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu