Iată vin colindători - Medalion de colinde la Colegiul Național “Alexandru Papiu Ilarian”

Distribuie pe:

Motto: “Leru-i, Doamne, ler și iar leru-i ler,

Vin colindătorii, dați drumul la cer.”

Pătrunși de fiorul tainic al așteptării binecuvântatului Crăciun, pășim, an de an, cu emoție, în anotimpul mirific al colindelor. Ne înnoim casele, gândurile și sufletele, postim și pregătim bucate alese, repetăm vechi cântece de stea și învățăm colinde noi, așteptăm colindători și pornim la colindat. Tradițiile de Crăciun continuă...

În prag de Sărbători, marți, 20.12.2022, în Sala Festivă a Colegiului Național “Al. Papiu Ilarian” din Tg. Mureș, am primit-o cu mult drag pe cunoscuta și îndrăgita interpretă de muzică populară, Ionela Moruțan, care a venit în mijlocul elevilor să vestească Nașterea Domnului, prin colinde.

Au întâmpinat-o cu un medalion de colinde tradiționale românești elevii clasei a VIII-a B, îndrumați de diriginta clasei și organizatoarea evenimentului, dna prof. Mailat Ildiko, împreună cu alți membri ai Corului de elevi al prestigiosului nostru colegiu, coordonați de prof. de religie, Florea Simona Elvira.

La această manifestare de suflet au participat d-na directoare Cristina Ligia Someșan alături de elevi din clasele gimnaziale și liceale ale colegiului, însoțiți de profesorii lor: Marian Raluca, Poruțiu Cristina, Bui Simion, Gînța Vasile, Sabău Claudia, Istrate Petru, Bucur Dragoș, Ungureanu Monica, Barabas Andreea și Degeu Olivia.

Manifestările premergătoare Sărbătorilor de iarnă continuă, la fel și pregătirile. Avem convingerea că dacă ar fi să vină iarăși pe pământ Pruncul Iisus, ar alege să se nască sub cerul nostru românesc, căci aici se aud cele mai duioase cântece de leagăn: colindele noastre strămoșești. Și-atunci, distinse cititor, îngăduie-mi să te întreb: Ce dar gândești să-i faci Domnului Iisus la aniversarea zilei Lui de naștere?

“Și-acum te las, fii sănătos și vesel de Crăciun/ Dar nu uita, când ești voios, române, să fii bun!”

Prof. Simona Elvira Florea și Mailat Ildiko

Lasă un comentariu