Miercuri au început mondialele masculine de handbal

Distribuie pe:

Cea de-a 28-a ediție a campionatelor mondiale de handbal masculin a început miercuri seara, la Katowice, cu partida Franța - Polonia. Competiția este găzduită de Polonia și Suedia și reunește la start 32 de echipe, jumătate dintre acestea fiind europene. Din păcate, România va absenta din nou, naționala noastră nereușind să treacă de play-off, unde a fost eliminată de Macedonia de Nord. Cele 32 de formații au fost împărțite în 8 grupe de câte 4, primele trei clasate urmând să se califice în Main Round (4 grupe), în timp ce ultimele clasate vor evolua în Cupa Președintelui. Primele două clasate din grupele principale vor merge în sferturile de finală. Casele de pariuri dau drept favorită la câștigarea trofeului naționala Danemarcei (campioana en-titre), următoarele cote fiind deținute, în ordine, de Franța, Suedia și Spania.

GRUPA A: Spania, Muntenegru, Chile, Iran.

GRUPA B: Franța, Polonia, Slovenia, Arabia Saudită.

GRUPA C: Suedia, Brazilia, Uruguay, Capul Verde.

GRUPA D: Ungaria, Islanda, Portugalia, Coreea de Sud.

GRUPA E: Germania, Serbia, Algeria, Qatar.

GRUPA F: Macedonia de Nord, Olanda, Norvegia, Argentina.

GRUPA G: Croația, Egipt, Maroc, SUA.

GRUPA H: Belgia, Danemarca, Tunisia, Bahrain.

TURNEU DE PREGĂTIRE ÎN CROAȚIA PENTRU NAȚIONALA DE FUTSAL A ROMÂNIEI

Lotul naționalei de futsal a României s-a reunit, luni, 9 ianuarie, la București, în vederea participării la turneul internațional de la Porec, din Croația, programat în perioada 11-15 ianuarie. Echipa țării noastre va întâlni, pe rând, formațiile Estoniei (11 ianuarie), Ungariei (13 ianuarie), Groenlandei (14 ianuarie) și Bosniei-Herțegovina (15 ianuarie).

Selecționerul naționalei tricolore, târgumureșeanul Kacso Endre, a convocat 15 jucători. Naționala de futsal a României se află în plină campanie de calificare pentru Campionatul Mondial de anul viitor, o campanie pe care a început-o perfect, două victorii din tot atâtea partide în Grupa a 8-a a Main Round-ului preliminariilor: 5-1 cu Danemarca la Târgu-Mureș și 2-1 cu Finlanda, în deplasare. Pentru formația țării noastre urmează meciurile-revanșă de la începutul lunii martie, cu Finlanda, pe teren propriu (1 martie) și cu Danemarca, în deplasare (5 martie).

EMANUEL GYENES, LOCUL 31 ÎN ETAPA A 9-A A DAKAR-ULUI

Pilotul român Emanuel Gyenes, pe o motocicletă KTM, a terminat, marți, pe locul 31 în cea de-a 9-a etapă a Raliului Dakar, desfășurată în Arabia Saudită, între localitățile Ryadh și Haradh, pe o distanță de 686 km, dintre care 358 au fost probe speciale. Gyenes a sosit la 33 minute și 03 secunde în urma învingătorului, argentinianul Luciano Benavides. În clasamentul general, pilot sătmărean se clasează pe 32, lider fiind americanul Skyler Howes.

La clasa auto, victoria în cea de-a 9-a etapă a revenit francezului Sebastien Loeb. Lider în ierahia generală rămâne însă qatarez-ul Nasser Al-Attiyah (Toyota), sosit marți al 8-lea. Miercuri, 11 ianuarie, a fost programată etapa a 10-a, în lungime totală de 624 km (114 km cronometrați), cu startul la Haradh și sosirea la Shaybah.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu