Protest al silvicultorilor: “Nu înstrăinați pădurile statului!”

Distribuie pe:

Federația Sindicatelor din Silvicultură “Silva” a organizat, ieri, în fața sediului Guvernului, un miting pentru salvarea pădurilor proprietate publică a statului de la înstrăinare, cei peste 5.000 de protestatari solicitând retragerea de la Guvern a proiectului de lege pentru modificarea și completarea OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, precum și exceptarea pădurilor de la aplicarea guvernanței corporative.

“Pentru un pumn de arginți de la Comisia Europeană, România este pe cale să pună pe tavă unor grupuri de interese cele 3,1 milioane de hectare păduri de stat, singura bogăție și resursă regenerabilă pe care această țară o mai are și a cărei valoare este una inestimabilă. România beneficiază de o alocare de 29 miliarde euro pentru implementarea PNRR, din care granturi în valoare de 14 miliarde euro și împrumuturi în valoare de 15 miliarde euro, iar sub presiunea unor negocieri neinspirate care au stat la baza

aprobării PNRR, recunoscute public inclusiv de reprezentanți guvernamentali, și a unor recomandări trasate de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), Guvernul României pune în pericol soarta celor 3,1 milioane hectare păduri proprietate publică de stat, care stochează în prezent un volum de aproximativ 1 miliard de metri cubi de lemn, cu o valoare ce depășește 100 miliarde euro”, susțin reprezentanții “Silva”.

Pe parcursul acțiunii de protest au fost afișate pancarte cu mesaje precum “Nu vă bateți joc de pădurile României”, “Nu distrugeți locurile de muncă”, “Nu faceți experimente pe pădurile statului” și “Nu înstrăinați pădurile statului. Nu privatizați Romsilva”.

În viziunea protestatarilor, prin această modificare legislativă, pădurile României sunt în pericol de a fi administrate și exploatate de societăți pe acțiuni sau de SRL-uri.

Lasă un comentariu