Slujbe de mulțumire în toate bisericile ortodoxe, la 164 de ani de la Unirea Principatelor Române

Distribuie pe:

Ieri, în toate bisericile ortodoxe din România au avut lor slujbe de mulțumire, cu ocazia celebrării a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române. Astfel, ierarhii, preoții și diaconii Bisericii Ortodoxe Române au oficiat slujbe de TE DEUM în toate bisericile din Patriarhia Română, la sfârșitul acestora fiind trase clopotele timp de un minut. La Catedrala Patriarhală, după săvârșirea Sfintei Liturghii, au fost pomeniți Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Mitropoliții Nifon Rusailă al Țării Românești și Sofronie Miclescu al Moldovei, precum și toți cei care au contribuit la realizarea Unirii Principatelor Române.

Tot ieri, după încheierea transmisiunii slujbei, Televiziunea TRINITAS a difuzat comunicări științifice ale Academiei Române și Patriarhiei Române privind Unirea Principatelor Române.

“Aniversarea Unirii Principatelor Române și comemorarea celor care au contribuit la realizarea acesteia constituie un act solemn care menține aprinsă candela unității și demnității noastre naționale” a transmis, prin biroul de presă, Patriarhia Română. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu