Jaful din pădurile statului român, în interesul altora, devine lege

Distribuie pe:

Dar ce zice guvernul? Afirmă că noua lege nu se va aplica de mâine, ci peste 3 ani, când actualii guvernanți nu vor mai răspunde pentru decizie, deoarece vor fi doar o istorie urâtă pentru România.

Ce au legiferat ei, de fapt, în data de 14 decembrie 2022?

Păi, s-au gândit, în strategia de vânzare a acestei țări, că firmele străine care cumpără lemnul românesc se încurcă de administratorul pădurii statului - ROMSILVA, care astăzi impune prea multe reguli. De asemenea, s-au gândit că actualele legi încetinesc procesul de despădurire profitabilă a țării și țin prea mult cont de interesul României și al industriei lemnului de la noi din țară.

Trebuie spus și faptul că Romsilva, care se ocupă de comercializarea lemnului acestei țări de peste 100 de ani, îi consideră pe guvernanții noștri nepricepuți la vânzarea masei lemnoase.

De asemenea, conducerea Romsilva este revoltată pentru că, prin noua lege, guvernanții acceptă ca o parte din masa lemnoasă a României să fie administrată și vândută de către marile societăți private, majoritatea străine, care deja beneficiază de lemnul românesc și care au fost implicate în mari anchete care au cercetat furtul de lemn din pădurile României. Cu toate acestea, companiile respective au fost iertate în cele din urmă de răspundere.

Aceste companii venite din afara României se pricep la valorificare, cum ne-au dovedit deja cu gazul și petrolul României, iar noi, prin actualii guvernanți, nu facem decât să înregistrăm o nouă trădare a Poporului Român.

Oare până unde va merge această trădare, cu acceptul aleșilor noștri, a acestui popor necăjit și sărăcit de cei care dau averea țării altora și pe noi ne țin cu credite cu care vor îngenunchia țara? Sumele cu care se împrumută lunar sunt de aproximativ UN MILIARD de euro!!!

In concluzie, potrivit noii legi, Romsilva se va ocupa doar de activitățile generatoare de costuri (paza pădurii, reîmpădurire și alte activități specifice), iar societățile private puternice (pe care le știm) se vor ocupa de partea de venituri, adică de vânzare, pe principiul “În român nu da cu bota, dă-i păduri și iei recolta”.

Trebuie menționat faptul că legea adoptată la finele anului 2022 (care vizează modificarea și completarea OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice) se referă la TOATE REGIILE DE STAT ALE ROMÂNIEI, nu doar la ROMSILVA.

Iată că așa vine sărăcia peste România. Știm și data când a fost programată de către actualul Guvern: peste trei ani de zile, când va intra în vigoare noua lege.

Radu Pescar, consilier municipal

Lasă un comentariu