Consecințele negative ale violenței fizice și psihologice în școală

Distribuie pe:

Ziua de 30 ianuarie a fost aleasă pentru a celebra “Ziua Internațională pentru Nonviolență în Școală”.

Scopul acestei zile îl reprezintă promovarea armoniei, a păcii, a respectului, toleranței, solidarității, dialogului și respectării drepturilor omului, valori umane care contribuie la buna înțelegere și conviețuire, dar și o modalitate de a atrage atenția asupra violenței din mediul școlar.

Deși mesajul are un caracter permanent, pentru marcarea acestei zile, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au derulat o serie de acțiuni destinate creșterii siguranței în unitățile de învățământ.

În acest context, sub sloganul “IA ATITUDINE, spune STOP VIOLENȚEI!”, polițiștii mureșeni cu atribuții în domeniu, prin grija Biroului Siguranța Școlară, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș și directorii unităților școlare, au fost prezenți în 68 de unități de învățământ preuniversitar din județ, atât în mediul urban, cât și rural, unde au desfășurat activități educativ-preventive punctuale adresate elevilor din toate nivelurile de învățământ preuniversitar.

Activitățile au vizat în principal conștientizarea elevilor asupra consecințelor negative ale violenței fizice, dar și a celei psihologice-bullying.

Astfel, elevilor le-a fost explicată noțiunea de violență în școală, formele de manifestare ale acesteia, fiindu-le prezentate modalități de rezolvare a conflictelor printr-o comunicare nonviolentă, dar și aspecte referitoare la legislația în domeniu.

Polițiștii le-au oferit acestora sfaturi pentru prevenirea victimizării și i-au îndemnat să ia atitudine în cazul în care iau act de existența unor fapte de violență.

IPJ MUREȘ

Lasă un comentariu