Școala Gimnazială “Dacia”, Târgu Mureș - o școală în care mintea își deschide ferestrele spre cunoaștere, iar sufletul îmbrățișează valorile umanității

Distribuie pe:

În acest an școlar, instituția noastră reunește un număr de 1039 de elevi și preșcolari, organizați în 34 de clase primare și gimnaziale și 10 grupe de grădiniță, de a căror formare, dezvoltare și “șlefuire” se ocupă cadre didactice calificate și dedicate profesiei pe care o practică.

Odată cu reluarea organizării concursurilor școlare după încheierea perioadei pandemice, ne bucurăm din nou de rezultatele de excepție ale elevilor noștri. Astfel, cele mai recente competiții desfășurate la nivel județean au reprezentat contexte potrivite pentru ca elevii “de la Dacia” să umple scena festivităților de premiere cu uniformele lor roșii.

La Concursul Județean de matematică “Simon Petru” organizat la Colegiul Național “Unirea”, 17 elevi ai școlii au obținut premii și mențiuni: Sămărghițan Luca (clasa a V-a B), Petrea Luca (clasa a VI-a A), Mathe David (clasa a VII-a C) - premiul I; Filip Alexandru (clasa a VI-a A) - premiul al II-lea; Nagy Victor (clasa a VI-a A), Nemeș Mihnea (clasa a VI-a A), Cojocnean Rareș (clasa a VII-a A) - premiul al III-lea; Mora David (clasa a V-a B), Tănase Adelina (clasa a VI-a A), Laurenț Cezar (clasa a VI-a C), Varga Cezar (clasa a VI-a B) - mențiune; Tinca Mihaela (clasa a V-a A), Maier Alisia (clasa a VI-a A), Ugrean Aris (clasa a VI-a A), Deteșan Șerban (clasa a VI-a A), Graur Alexandru (clasa a VI-a A), Vlad Alexandru (clasa a VI-a A) - mențiune specială. E multă pasiune, dăruire și muncă în spatele acestor rezultate: a elevilor, a doamnelor profesoare Todoran Nicoleta, Stoica Angela și Socol Anca. Iar părinții sunt susținători de nădejde!

Și la Concursul Județean de limba engleză “Keep in touch with reality” desfășurat la Școala Gimnazială “Al. Ioan Cuza”, copiii s-au descurcat mai mult decât onorabil: premiul al II-lea - Feier Cristina (clasa a VII-a C), premiul al III-lea - Mathe David (clasa a VII-a C), mențiune - Trifan Raul (clasa a VII-a A) și Pașc Iarina (clasa a VIII-a A). E meritul elevilor și al doamnei profesoare Anamaria Gălățean.

Cea mai recentă competiție a fost una sportivă, iar elevii noștri sunt bine pregătiți și la acest capitol. Locul I la etapa județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, secțiunea handbal băieți, a fost obținut sâmbătă, 4 februarie, de echipa formată din: Dunca Vlad, Pistol David, Hadăr Antony, Pop Darius, Toma-Nan Andrei, Cotoară Andrei, Băldean Darius (clasa a VIII-a A), Smeu David, Bologh Tudor (clasa a VIII-a B) și Szekely Roland (clasa a VI-a C). Băieții au fost coordonați, ca de fiecare dată, de domnii profesori Pop Daniel și Pop Laurențiu.

Ne bucură aceste rezultate frumoase, ne fac mândri, ne onorează și ne responsabilizează. Copiii reușesc să se formeze, să evolueze, să performeze într-un mediu educațional adecvat, în spații școlare dotate cu mijloace moderne, care fac învățarea “mai prietenoasă și atractivă”. În sensul acesta, în ultimii ani, ne-am străduit să facem din școală un loc agreabil pentru toți copiii. Am renovat spațiile exterioare, astfel că elevii de gimnaziu se pot bucura de o curte generoasă, reasfaltată și de un teren de sport acoperit cu tartan, iar preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 10 și cei de la Grădinița cu Program Normal “Pițigoi” de aparate de joacă noi în curtea grădiniței. De asemenea, au fost reparate și refăcute gardurile clădirilor școlii, dar și cel al grădiniței. Nici sălile de clasă nu au fost uitate: 21 dintre ele sunt dotate cu tablă interactivă; toate spațiile școlare sunt dotate cu videoproiector și laptop, copiii beneficiind de aceste mijloace moderne de învățare. Desigur că toate acestea au fost realizate cu sprijinul Primăriei Târgu Mureș, al părinților care, prin Asociația “Educația Plus” aleg să ne fie aproape în demersurile noastre de a le oferi copiilor condiții optime de învățare.

Un moment recent în care am simțit sprijinul real al părinților a fost perioada de votare a proiectului “Curtea școlii - locul perfect pentru joacă”, proiect depus de instituția noastră pentru bugetarea participativă lansată de Primăria municipiului Târgu Mureș. Părinții ne-au surprins plăcut prin mobilizarea și entuziasmul de care au dat dovadă în popularizarea și votarea proiectului. Ne-am bucurat nespus să-i simțim aproape de viața școlii, iar locul întâi în competiția pentru finanțare e victoria noastră, a tuturor, câștigătorii cei mari fiind copiii din clasele primare. Astfel, în următoarele luni vom demara acțiunea de reamenajare a curții școlii pentru elevii din clasele pregătitoare - IV.

Reușita noastră se datorează muncii, dăruirii, implicării și seriozității tuturor - echipă managerială, cadre didactice, părinți. Împreună ne străduim ca Școala Gimnazială “Dacia” să fie spațiul în care copilul să-și dorească să învețe, în care să se simtă în siguranță, în care să-și însușească acele cunoștințe, valori și competențe care să fie temelie solidă pentru caracterul lui de mai târziu. O școală care să rămână în sufletul elevului chiar și peste ani!

Prof. Mihaela Gabriela Șanta, director Școala Gimnazială “Dacia” Târgu Mureș, Mureș

Lasă un comentariu