Macron l-a decorat pe Zelenski cu Legiunea de Onoare

Distribuie pe:

Președintele francez Emmanuel Macron i-a acordat miercuri Legiunea de Onoare omologului său ucrainean Volodimir Zelenski, în cursul vizitei acestuia la Paris, transmite Reuters.

Aceasta este cea mai înaltă distincție pe care un președinte francez o poate acorda unui omolog, a transmis Palatul Elysee într-un comunicat difuzat în cursul nopții.

“Un salut Ucrainei și poporului său. Un salut ție, dragă Volodimir, pentru curajul și angajamentul tău”, a scris Macron pe rețelele sociale.

Zelenski le-a spus miercuri seară lui Macron și cancelarului german Olaf Scholz că au ocazia să fie “factori de schimbare” în războiul împotriva Rusiei neezitând să livreze arme grele și avioane de luptă moderne Ucrainei.

O înregistrare video postată de Palatul Elysee îl arată pe Macron înmânându-i decorația lui Zelenski, îmbrăcat în binecunoscuta sa ținută kaki, într-o sală opulentă. Cei doi bărbați s-au îmbrățișat călduros și s-au ținut de mâini în timp ce Zelenski i-a răspuns lui Macron.

“I-am spus președintelui, cred că este prea mult pentru mine și de aceea dedic (decorația), desigur, întregului nostru popor, ucrainenilor, societății noastre. Și (este) o mare onoare să fiu aici”, le-a spus Zelesnki celor prezenți, conform înregistrării menționate.

Lasă un comentariu