Bruce Willis suferă de demență, anunță familia sa

Distribuie pe:

Boala lui Bruce Willis, care și-a încheiat cariera în primăvara lui 2022 din cauza unor probleme de sănătate, s-a agravat și actorul suferă în prezent de o formă de demență incurabilă, potrivit unui nou diagnostic medical, a anunțat joi familia sa.

Actorul în vârstă de 67 de ani a suferit inițial de afazie, o tulburare de limbaj cauzată de leziuni cerebrale. Dar de anul trecut, “boala lui Bruce a progresat și avem acum un diagnostic mai precis: demență frontotemporală”, au explicat apropiații săi într-un comunicat.

“Din păcate, dificultățile de comunicare sunt doar un simptom al bolii cu care se confruntă Bruce”, a explicat familia, spunând că “se simte împăcată că are în sfârșit un diagnostic clar”.

Degenerescența frontotemporală (FTD) este o boala neurodegenerativă, înrudită cu boala Alzheimer. Persoanele cu DFT pot avea probleme de memorie, modificări de comportament sau dificultăți de vorbire sau de mișcare.

“În prezent, nu există niciun tratament pentru această boală, o realitate care sperăm să se schimbe în anii următori”, a subliniat familia.

“Pe măsură ce starea lui Bruce progresează, sperăm că media se vor concentra pe scoaterea la lumină a acestei boli care necesită mult mai multă conștientizare și cercetare”, au adăugat cei apropiați. (Agerpres)

Lasă un comentariu