Sala Polivalentă din Târgu Mureș merita de mult atenția Ministerului Sportului!

Distribuie pe:

Am vizitat de mai multe ori Sala Polivalentă din Târgu Mureș, în contextul în care se întrevedea posibilitatea accesării de fonduri europene pentru reabilitarea / eficientizarea energetică a clădirilor publice, finanțate prin fonduri europene.

Direcția Județeană de Sport și secretarul de stat în Ministerul Sportului, dl Thomas Moldovan, a solicitat Ministerului, încă din luna octombrie, urgentarea demersurilor pentru ca Direcția Județeană de Sport să poată începe de urgență documentația necesară reabilitării Sălii Polivalente din Târgu Mureș.

După finalizarea Studiului de fezabilitate și a documentației, investiția ar presupune reabilitarea acoperișului, montare panouri fotovoltaice pentru a asigura un grad mare de independență energetică, refacere integrală a instalației electrice, geamuri noi, schimbare centrală termică.

Datorită istoricului și importanței în dezvoltarea în plan sportiv, la nivel național și internațional, a municipiului Târgu-Mureș, considerăm că acest obiectiv merită luat în calcul de Ministerul Sportului, pentru a fi reabilitat.

Sala Sporturilor din Tg. Mureș a fost proiectată de arhitectul Szilveszter Andras, fost baschetbalist, și dată în folosință în 1978, fiind cea mai modernă din țară la acea vreme, cu o capacitatea de 2.000 de locuri.

Construcția a durat 3 ani, fiind finanțată de fostul CNEFS, actualul MTS. Pardoseala elastică, unică în România - confecționată din molid de rezonanță, uscat și fără noduri, provine de la Fabrica de Instrumente Muzicale din Reghin.

Din 1998, Sala Sporturilor este administrată de Direcția Județeană pentru Sport a județului Mureș, care a efectuat câteva lucrări de reabilitare și modernizare: hidroizolația acoperișului, schimbarea centralei termice, modernizarea vestiarelor pentru sportivi și a anexelor pentru spectatori, modernizarea instalației de sonorizare, reabilitarea suprafeței de joc (care și după 30 de ani este una din cele mai apreciate de sportivi), dotarea sălii cu aparatură nouă, ceas electric, panouri de baschet, stâlp/fileu pentru volei, aparatură de supraveghere video.

Dumitrița Gliga, deputat PSD de Mureș

Lasă un comentariu