Drumuri inundate în zona Coroisânmărtin, pe Târnava Mică. Ieri, circulația a fost redeschisă

Distribuie pe:

Subprefectul județului Mureș, Nicolae Florin Plășan, a anunțat că marți după amiază, în urma precipitațiilor căzute și topirea bruscă a stratului de zăpadă în bazinul superior al râului Târnava Mică și a afluenților acestui curs de apă, în zona comunei Corosânmărtin au fost inundate două drumuri, DJ 142 C înspre Comuna Zagăr, respectiv oraș Dumbrăveni, județul Sibiu, și DC 63, legătura cu satul Șoimuș.

“În urma informării făcute de către domnul inginer IANCULESCU OVIDIU, director SGA MUREȘ, în jurul orei 17.00, m-am deplasat în zonele critice în care nivelul apei a crescut alarmant. Împreună cu dl Feier Eugen, șef formație Bălăușeri, și dl Bartos Martin Csaba, viceprimar, am inspectat nivelul apei la barajul aflat în amonte de comuna Corosânmărtin, drumul spre Șoimuș și casele aflate în proximitatea râului Târnava Mică”, a postat subprefectul pe pagina sa oficială de Facebook. El a mai transmis că “la fața locului am constatat faptul că suprafețe mari de terenuri agricole au fost inundate. Lucrătorii postului de Poliție Coroisânmărtin au blocat accesul tuturor autovehiculelor în direcția Zagăr și Șoimuș. De asemenea, s-a luat legătura cu lucrătorii postul de Poliție Viișoara în vederea direcționării tuturor autovehiculelor pe alte rute”.

La ora 18.30, debitul era în scădere, conform datelor furnizate de către șeful formațiunii Bălăușeri. “La Acumularea Nepermanentă Bălăușeri, se impune a se găsi soluții tehnice, care să ducă la îmbunătățirea activității de exploatare a acestei acumulări și evitarea pe viitor a unor evenimente asemănătoare. Desigur, soluțiile trebuie propuse și susținute de către specialiști”, este de părere Nicolae Florin Pălășan.

Ieri, subprefectul județului a declarat pentru “Cuvântul liber” că în jurul orei 10.30, poliția l-a informat că drumul județean 142 C înspre Zagăr - Dumbrăveni a fost redeschis. Ieri, apele erau în scădere. Zona rămâne în monitorizare.

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu