O floare și un mărțișor de... 8 Martie

Distribuie pe:

Motto: “Femeia româncă a dat viață și putere bărbatului român ca să persevereze în luptă și l-a învățat că este mai bine să moară decât să-și părăsească limba și neamul” (Valeriu Braniște).

* “Din toate-a lumii bunuri femeia-i paradis! / Coroană de coroane ale dumnezeirii / Depusă cu iubire pe fruntea omeniei!” “FEMEIA”, ca rodul de la vie, / ... E strugur dalb pe care amorul îndulcește, / Da-i acră aguridă când ea nu te iubește”. “În fiecare femeie se ascunde o regină! FEMEIA se naște cu instinctele eleganței și frumosului; ea simte că toate odoarele pământului sunt create pentru dânsa: flori, parfumuri, pietre scumpe, arte, industrie ornamentală etc. și nu e departe de a crede că însuși soarele a fost aprins din ceruri numai și numai să lumineze grațiile ei”.

Vasile Alecsandri (1821-1890), poet, dramaturg, prozator, publicist, om politic

***

* “Bărbatul vrea să fie puternic, “FEMEIA” vrea să fie unică. Bărbații țin foarte mult la iscălitură. Când își scriu numele, devin solemni și au impresia că sunt șefi de stat promulgând un decret. Și aceasta chiar dacă e vorba de ultimul contabil din ultima instituție. “FEMEILE” în schimb, nu țin la iscălitura lor, de aceea o escamotează, reducând-o la câteva litere scrise neglijent, la un diminutiv. O singură dată țin ele la iscălitură: când o pun dedesubtul unei scrisori de dragoste. În schimb, ele țin la fotografia lor. Ceea ce e pentru bărbați iscălitura, e pentru ele fotografia. Natural, cea din tinerețe”.

Vasile Băncilă (1897-1979), filosof, profesor, eseist.

***

* “Cel mai prețios tezaur ce posedă umanitatea este INIMA DE FEMEIE. În inima de femeie se oglindesc cu grație cele mai dulci, cele mai nobile sentimente și patimi ale umanității. FEMEILE sunt, fără contestație, de o mie de ori mai sensibile, mai tolerante, mai spirituale și mai poetice decât bărbații; sufletul posedă o mai mare porție din acea reflecție poetică ce a căzut peste omenire la originea sa. “Voim să aflăm gradul civilizațiunii unui popor, trebuie să cercetăm mai întâi ce creștere au femeile din acel neam”.

Cezar Bolliac (1813-1881), poet și publicist, fruntaș al Revoluției de la 1848, om politic.

P.S. I Petru cap. 3, vers. 2-5: “FEMEILOR: Văzând de aproape viața voastră curată și plină de sfială, podoaba voastră să nu fie cea din afară: împletirea părului, podoabele de aur și îmbrăcămintea hainelor scumpe, ci să fie omul cel tainic al inimii întru nestricăcioasa podoabă a duhului blând și liniștit, care este de mare preț înaintea lui Dumnezeu. Că așa se împodobeau odinioară și sfintele femei, care nădăjduiau în Dumnezeu, supunându-se bărbaților lor”.

“LA MULȚI ȘI FERICIȚI ANI” tuturor mamelor, soțiilor, fetelor, surorilor, și...

DUMNEZEU SĂ VĂ BINECUVINTEZE!

Cu dragoste creștinească,

părintele ILIE

Lasă un comentariu