Ministrul finanțelor: “PNRR ne spune să reducem ponderea cheltuielilor în PIB cu pensiile speciale; asta vom face”

Distribuie pe:

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat ieri că reforma prevăzută în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) va fi făcută “așa cum este prevăzută”, subliniind că cheltuielile din PIB cu pensiile de serviciu vor fi reduse conform prevederilor din PNRR. “Reforma va fi făcută așa cum este prevăzută în Planul Național de Redresare și Reziliență. Bani România are, problema este dacă este oportun să ducă mai mulți bani sau mai puțini bani. PNRR-ul ne spune că trebuie să reducem ponderea cheltuielilor în PIB cu aceste pensii de serviciu. Asta vom face”, a precizat Câciu, înainte de ședința de plen, în care a fost invitat la dezbaterea “Ora Guvernului” să răspundă întrebărilor senatorilor, la propunerea grupului parlamentar al USR.

Întrebat de ce nu a fost încă închis acest jalon din PNRR, Câciu a afirmat că, între timp, a apărut raportul Băncii Mondiale, cu o serie de diferențe față de cel inițial, pe baza căruia a fost scris proiectul, urmând ca în perioada următoare să fie prezentate soluții pentru atingerea jalonului privind pensiile speciale.

Întrebat care este, concret, orizontul de așteptare pentru închiderea acestui jalon, Câciu a spus că acest lucru trebuie să-l știe ministrul Muncii și cei de resort, pentru că Ministerul Finanțelor vine numai cu suportul. “Să-i întrebați pe domnul ministru al Muncii și miniștrii de resort, eu vin ca suport. Până la urmă, nu am nicio pensie de serviciu la mine în sector, la Ministerul de Finanțe nu avem pensii de serviciu”, a concluzionat ministrul. (Agerpres)

Lasă un comentariu